Home » Jeroen Bosch College wint Meesterproeffinale van netwerk Brabant-Oost

Jeroen Bosch College wint Meesterproeffinale van netwerk Brabant-Oost

Gepubliceerd op 29 april 2019

Jeroen Bosch College wint Meesterproeffinale van netwerk Brabant-Oost

Robbe, Nadir, Tycho en Berend van het Jeroen Bosch College (Den Bosch) hebben de Meesterproeffinale van technasiumnetwerk Brabant-Oost gewonnen met hun onderzoek naar en ontwerp voor het Nederlandse Paviljoen voor de Dubai Expo 2020. De deelnemende scholen hebben voor de Technasium Meesterproeffinale elk het beste havo- of vwo-eindexamenteam afgevaardigd.

Ze presenteerden hun Meesterproef aan een deskundige jury en moesten vragen beantwoorden. Het winnende team ging met de eer, een fantastische prestatie voor in het portfolio en een mooie prijs naar huis.

Meesterproef

Op het Technasium volgen leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen, kortweg O&O. O&O wordt afgesloten met een eindexamenproject, de Meesterproef. Leerlingen werken in teamverband bijna een heel schooljaar lang aan een groot project, waarin ze laten zien wat ze waard zijn en waarin de brug wordt geslagen naar het hoger onderwijs.

Finale

Op de scholen zelf is de Meesterproef inmiddels afgerond. De leerlingen zijn beoordeeld door de eigen docent, een expertbegeleider uit het hoger onderwijs en natuurlijk door de opdrachtgever zelf. De leerlingen krijgen – als ze slagen – bij hun havo- of vwo-diploma straks ook het technasiumcertificaat.

Het beste team van de school werd uitgenodigd om hun school te vertegenwoordigen tijdens de Meesterproeffinale. De deelnemende teams waren:

  • d’Oultremontcollege: Bram & Thijs – MeDi-Alarm
  • Jeroen Bosch College: Robbe, Nadir, Tycho en Berend – Dubai Expo 2020: Nederlands Paviljoen
  • Varendonck College: Thijs en Lieke – Ecologische verbinding De Astense Aa
  • Dr. Knippenbergcollege: Matthijs, Isabel, Jesslin en Mathijs – Educatief mechanisme

De prijs voor de beste Meesterproef werd in ontvangst genomen door het team van het Jeroen Bosch College. De tweede plaats ging naar Bram en Thijs van het d’Oultremontcollege met hun MeDi-Alarm. Dit jaar waren de technasia voor de Meesterproeffinale van harte welkom in het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld: Atlas, op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury bestond uit docenten van Fontys Hogeschool, Technische Universiteit Eindhoven en Technasium.

Technasiumnetwerk Brabant-Oost

De Meesterproeffinale wordt georganiseerd door de 6 technasiumscholen die samenwerken in netwerk Brabant-Oost:

  • Jacob-Roelandslyceum (Boxtel)
  • Dr.-Knippenbergcollege (Helmond)
  • Jeroen Bosch College (Den Bosch)
  • Varendonck-college (Asten)
  • d’Oultremontcollege (Drunen)
  • Eckartcollege (Eindhoven)

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.