Home » Internationale kennismaking met Technasium op Emelwerda College

Internationale kennismaking met Technasium op Emelwerda College

Gepubliceerd op 5 maart 2019

Internationale kennismaking met Technasium op Emelwerda College

Leerlingen en docenten uit Spanje, Duitsland, Ierland en Tsjechië waren in het kader van een Erasmus+ project onlangs te gast op het Emelwerda College in Emmeloord. De buitenlandse leerlingen en docenten hebben uitgebreid kennisgemaakt met het Technasium; vooral ook door samen aan een O&O-project te werken. De opdracht luidde: Ontwerp een freerunbaan met karakteristieke kenmerken van de Noordoostpolder.

De kick-off van het project vond plaats op het gemeentehuis waarbij de opdracht werd ingeleid door de wethouder, lokale welzijnsorganisatie Carrefour en de Freerun Academy. Op dit moment is de Freerun Academy samen met Carrefour bezig om subsidie aan te vragen voor de freerunbaan, hiervoor moet onder andere een ontwerpplan worden aangeleverd. Met dit ontwerpplan zijn de 32 leerlingen (16 uit het buitenland en 16 uit Nederland) aan de slag gegaan.

Drie dagen zijn de leerlingen bezig geweest met vooronderzoeken, schetsen, maquette, verslag en voorbereiden van de presentatie, en dat alles in het Engels. En om zelf ter ervaren wat freerunnen is, kwam de Freerun Academy een clinic geven in de sportzaal, dit zorgde voor de nodige input bij het maken van het ontwerp.

Het project werd afgesloten door middel van mooie presentaties, prachtig afgewerkte maquettes en inspirerende ideeën. Carrefour en de Freerun Academy waren bijzonder verrast en gaan de ideeën verwerken in hun uiteindelijke plan. De leerlingen en docenten uit Spanje, Duitsland, Ierland en Tsjechië zijn bijzonder enthousiast over de werkwijze van het Technasium weer richting huis gegaan.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.