Home » ‘Ik ben elke keer weer verbaasd wat leerlingen opleveren’ Interview met technator Harry Wijgerse voor Techniekpact

‘Ik ben elke keer weer verbaasd wat leerlingen opleveren’ Interview met technator Harry Wijgerse voor Techniekpact

Gepubliceerd op 23 november 2021

‘Ik ben elke keer weer verbaasd wat leerlingen opleveren’ Interview met technator Harry Wijgerse voor Techniekpact

Wie wil er nu niet winnen? De 2e-klasleerlingen aan het Technasium van het d’Oultremontcollege in Drunen wel. En ze wonnen! Met een navigatiesysteem dat functioneert op basis van sonar sleepten ze één van de ScienceMakers Awards 2021 in de wacht.

Meedoen aan wedstrijden heeft absoluut meerwaarde. Harry Wijgerse, technator en docent ziet hoe competitie leerlingen inspireert om nog verder te gaan dan ze gewoon al doen:

“Je kunnen meten met leeftijdgenoten, daagt leerlingen uit. Elk jaar doen leerlingen mee aan de Young Solar Challenge. Leerlingen tussen de 14 en 17 jaar krijgen de opdracht een zonneboot te bouwen. Dit jaar werd ons team derde tijdens het Nederlands Kampioenschap. Zo’n boot is een technische uitdaging waarvoor ze alles uit de kast moeten halen: technische ontwikkeling, bouwen, marketing & communicatie en wedstrijdvaren. Leerlingen hebben er veel voor over om te winnen. Meedoen aan de First Tech Challenge doen ze zelfs helemaal in hun vrije tijd. Meedoen aan een wedstrijd is de ultieme manier om aan de buitenwereld te laten zien wat je kunt.”

Lees het hele interview met Harry Wijgerse op de website van Techniekpact

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.