Home » Hackathon op UNFOLD festival

Hackathon op UNFOLD festival

Gepubliceerd op 9 mei 2023

Hackathon op UNFOLD festival

Van 27 tot en met 30 juni is de tweede editie van het UNFOLD festival bij Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Op het festival wordt een meerdaagse hackathon georganiseerd voor de bovenbouwleerlingen van technasiumscholen. Ook examenleerlingen zijn hiervoor van harte welkom. De opdrachtgevers van de hackathon zijn de Brandweer en WijTechniek.

Dit jaar ontwerpen de bovenbouwleerlingen het (brand)veilige, duurzame en levensloopbestendige huis van de toekomst. Ze krijgen hierbij hulp van experts en coaches en er zijn relevante workshops om hun kennis te verdiepen en hun vaardigheden te ontwikkelen. Verder krijgen de leerlingen natuurlijk ook tijd om het festivalterrein op te gaan en mee te doen aan het randprogramma.

Het randprogramma kent veel verschillende activiteiten, dus er is voor iedereen wat leuks te doen. Denk aan een drone-competitie, VR-gaming en het bouwen van een catapult. Op de mainstage zijn showcases en spelen schoolbands hun muziek.

De hackathon is leerzaam, maar het belangrijkste is natuurlijk de gezelligheid op het festival. De leerlingen leren leeftijdsgenoten van andere scholen kennen werken samen aan de opdracht. Ze slapen op het festivalterrein in tenten die ze zelf meenemen en voor eten en drinken wordt gezorgd. En: deelname aan het festival is helemaal gratis!

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.