Home » Geslaagde tweede editie van hackathon op Bonhoeffer College

Geslaagde tweede editie van hackathon op Bonhoeffer College

Gepubliceerd op 20 februari 2024

Geslaagde tweede editie van hackathon op Bonhoeffer College

Het Bonhoeffer College Enschede heeft zijn leerlingen laten deelnemen aan de tweede editie van hun hackathon voor het Technasium. Deze keer kwamen maar liefst 330 technasiumleerlingen samen op de Universiteit van Twente, in het innovatieve Design Lab.

De opdrachtgever van de eendaagse hackathon was het Handenteam van revalidatiecentrum Roessingh. Leerlingen kregen de uitdagende taak om kinderspeelgoed te ontwerpen dat beide handen stimuleert, een opdracht die hun creativiteit en technische vaardigheden op de proef stelde. Het unieke aspect van deze uitdaging was de nadruk op gelijkheid tussen de voorkeurshand en de andere hand van het kind, waardoor het ontwerp zowel innovatief als inclusief werd.

In teams gingen de leerlingen aan de slag, waarbij ze niet alleen aan het project werkten maar ook elkaar beter leerden kennen. De ochtend stond in het teken van brainstormen, tekenen en schetsen, waarbij alle leerlingen dezelfde materialen kregen om hun ideeën tot leven te brengen. Tegen het einde van de ochtend hadden de leerlingen allemaal een werkend prototype ontwikkeld. 

Een diverse groep juryleden beoordeelde de projecten, waaronder ouders met hun kinderen, die als jury de spellen testten. Uiteindelijk was het oordeel van de kinderen doorslaggevend, waarbij twee winnaars werden gekozen, één groep leerlingen van de onderbouw en één uit de bovenbouw. 

Floris Roodvoets, netwerkregisseur van Stichting Technasium, was aanwezig als jurylid deze dag. “Echt tof om al die leerlingen te zien presenteren en om de dynamiek tussen hen te zien. Maar het mooiste vond ik toch om die kids en ouders te zien, zo betrokken met de leerlingen en alle spellen die ze bedacht hadden.”

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.