Home » Finale Talent Kleurt Flevoland 2023

Finale Talent Kleurt Flevoland 2023

Gepubliceerd op 9 juni 2023

Finale Talent Kleurt Flevoland 2023

Afgelopen woensdag hadden technasiumleerlingen van Porteum, Emelwerda College, RSG Slingerbos-Levant en Almere College Dronten de finale van Talent Kleurt Flevoland. Bij dit jongerenprogramma werken de leerlingen aan vraagstukken die binnen de provincie Flevoland spelen over bijvoorbeeld duurzaamheid, wonen, natuur en voedsel. De finale vond plaats in het provinciehuis in Lelystad en het evenement werd officieel geopend door Leen Verbeek, de commissaris van de koning.

Ongeveer 70 scholieren zijn de afgelopen weken bezig geweest met maatschappelijke kwesties over duurzaamheid, voedselverspilling, Lelystad Airport en mobiliteit. De 13 groepjes met de beste ideeën hebben hun onderzoek en ontwerp gepresenteerd op de finale. Het winnende groepje ging ervandoor met de Ongekend Flevotalent-bokaal.

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Lisa en Uwa van het Porteum hebben de Ongekend Flevotalent-bokaal uiteindelijk gewonnen. Zij hebben een onderzoek gedaan naar verpakkingsmateriaal van kant-en-klare maaltijden in vliegtuigen voor opdrachtgever Marfo. De opdracht was om een oplossing te bedenken voor het kunststof CPET-verpakkingsmateriaal. Dit wordt na een vlucht namelijk vaak verbrand. Lisa en Uwa zijn op zoek gegaan naar materiaal wat dezelfde soort chemische stofeigenschappen heeft, maar biologisch afbreekbaar is. De oplossing van het probleem is duurzaam verpakkingsmateriaal van PHB. Dit materiaal is biobased en biologisch afbreekbaar.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.