Home » Fabiènne Hendricks nieuwe bestuursvoorzitter Stichting Technasium

Fabiènne Hendricks nieuwe bestuursvoorzitter Stichting Technasium

Gepubliceerd op 1 oktober 2021

Fabiènne Hendricks nieuwe bestuursvoorzitter Stichting Technasium

Fabiènne Hendricks is benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur van Stichting Technasium. Zij vervulde tot nu toe de rol van secretaris en vice-voorzitter in het bestuur. Op 1 oktober neemt zij het stokje over van Marc Mittelmeijer die aan het einde van zijn bestuurstermijn stopt met zijn werkzaamheden als voorzitter van het bestuur van Stichting Technasium.

Marc Mittelmeijer trad in oktober 2017 aan en heeft zich in de afgelopen vier jaar ingezet voor het technasiumonderwijs. “Ik ben met heel veel plezier de afgelopen vier jaar bestuursvoorzitter geweest van Stichting Technasium. Het is een hartstikke mooie club. Gelukkig heb ik een technasiumschool binnen m’n eigen schoolbestuur nu”, aldus Mittelmeijer. Een recente nieuwe baan, als voorzitter van de Raad van Bestuur bij CVO Rotterdam heeft hem doen besluiten niet opnieuw een bestuurstermijn aan te gaan.

Ervaren opvolger

Een opvolger voor Mittelmeijer is gevonden in de persoon van Fabiènne Hendricks. Zij was secretaris in  het bestuur en vervulde de rol van vice-voorzitter. Hendricks maakt in die hoedanigheid al twee jaar deel uit van het bestuur van Stichting Technasium. Met haar ervaring en inhoudelijke kennis, is de kwaliteit en de continuïteit van het voorzitterschap gewaarborgd.

Fabiènne Hendricks is werkzaam bij Tata Steel Europe als manager Talent, Performance Management & Recruitment. Ook is ze lid van de Raad van toezicht van Hogeschool Utrecht. Hendricks kijkt er naar uit de samenwerking met de technasiumcommunity en met het maatschappelijke speelveld van het Technasium voort te zetten: “Ik zie hoe het Technasium leerlingen uitdaagt een onderzoekende en ondernemende houding aan te nemen. Dit omgevingsgerichte onderwijs spreekt me erg aan. Als bestuursvoorzitter wil ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van bèta-talent en aan de doorstroom van leerlingen naar het hoger onderwijs.”

Bestuur

Vanaf 1 oktober 2021 bestaat het bestuur van Stichting Technasium naast Fabiènne Hendricks, uit Rob Heijmans (penningmeester) en de bestuursleden Femke Geijsel en Hanno van Keulen. Door de verschuiving ontstaat daarnaast plaats voor een nieuw bestuurslid. De verwachting is dat aan het eind van het jaar het bestuur weer compleet is.

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.