Home » Eindexamenleerlingen vinden expertbegeleiders via Meet the Expert

Eindexamenleerlingen vinden expertbegeleiders via Meet the Expert

Gepubliceerd op 29 september 2020

Eindexamenleerlingen vinden expertbegeleiders via Meet the Expert

Meet the Expert is een van de netwerkactiviteiten van de technasiumnetwerken Zuidoost-Nederland en Zuid-Limburg in samenwerking met Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Op dit evenement kregen de eindexamenleerlingen van een aantal technasiumscholen de kans om een begeleider te zoeken voor hun Meesterproef.

Meet the Expert

Meet the Expert is een ‘matchmaking-evenement’ waarbij leerlingen in contact kunnen komen met experts, die de leerlingen kunnen begeleiden bij hun Meesterproef. Op 15 september vond het evenement plaats waarbij Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht hun ‘experts’ aangeboden hebben voor de leerlingen van het Bernardinuscollege, het Graaf Huyn College, het Sophianum en het ROER College Schöndeln. In totaal zijn er meer dan 50 gesprekken gevoerd en hebben 40 leerlingenteams een geschikte expert gevonden. Het evenement werd dit jaar online georganiseerd.

Meesterproef

Het eindexamenproject van technasiumleerlingen heet de Meesterproef. In het examenjaar spenderen de leerlingen hun tijd aan het maken van een eigen gekozen project, met actuele vraagstukken. Dit is een proactief project en dit gebeurt onder begeleiding van een coach (docent) en een expert (een docent van een hogeschool/universiteit). De netwerkregisseurs van Stichting Technasium ondersteunen scholen bij het organiseren van de expertbegeleiding, door bijvoorbeeld een evenement als Meet the Expert. Belangrijk is dat bij het project, dat de leerlingenteams voor hun opdrachtgever gaan uitvoeren, een passende expert gevonden wordt.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.