Home » BUas-studenten helpen als expertbegeleider technasiumleerlingen op weg

BUas-studenten helpen als expertbegeleider technasiumleerlingen op weg

Gepubliceerd op 13 juli 2021

BUas-studenten helpen als expertbegeleider technasiumleerlingen op weg

Breda University of Applied Sciences (BUas) en de technasiumscholen van netwerk West-Brabant & Drechtsteden werken sinds kort samen. Eerste wapenfeit van de samenwerking is de expertbegeleiding die BUas-studenten van de opleidingen Built Environment en Logistics hebben geboden aan technasiumleerlingen in de bovenbouw.

Wegwijs maken

Mitchel, Bas, Jens en Martijn, een leerlingenteam van 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg) hebben voor hun examenopdracht voor het Technasium een beroep kunnen doen op Built Environment-student Rik Umar. Opdrachtgever Borgert Architecten vroeg de technasiumleerlingen om een werkplek te ontwerpen voor hybride werken en expertbegeleider Rik maakte het team wegwijs in de factoren die belangrijk zijn voor het bestemmen van een kantoorpand. Ook heeft hij veel tips gegeven omtrent het maken en uitwerken van een plattegrond.

Hoewel Mitchel, Bas, Jens en Martijn niet verder zullen gaan in de richting van Build Environment heeft de samenwerking hen toch veel opgeleverd. ‘Rik was onze frisse, deskundige blik’, stellen de technasiumleerlingen. De student van Breda University of Applied Sciences motiveerde het leerlingenteam om hun onderzoek en presentatie nog relevanter en beter te maken. En ze hebben kennisgemaakt met de opleiding Built Environment:  ‘Wij hadden nooit bij deze studie stil gestaan’. Het team van 2College Cobbenhagenlyceum heeft ook nog een tip voor leerlingenteams die aan het begin van hun examenopdracht, de Meesterproef, staan:

‘Zorg dat je heel duidelijk weet waar je start en waar je gaat eindigen. Hierdoor wordt de weg naar het eindpunt toe al een stuk makkelijker.’

Goede ondersteuning

Ook technasiumleerlingen Michel, Wouter, Tiago en Julian van Dongemond College in Raamsdonkveer werkten aan een ontwerp voor een nieuw type kantoor. In hun geval een openlucht kantoor voor Toyota-importeur Louwman, waar medewerkers ontspannen kunnen werken. De leerlingen benadrukken, dat

‘Jens van de opleiding Build Environment hen goed op weg heeft geholpen tijdens het onderzoek voor hun Meesterproef. We zijn erg dankbaar voor de goede ondersteuning van onze expert.’

Voor Breda University of Applied Sciences biedt de samenwerking met de technasiumscholen de mogelijkheid om leerlingen al op de middelbare school te laten kennismaken met de hbo-instelling en de aangeboden opleidingen:

‘BUas-studenten die ingezet worden als expertbegeleider, worden nog enthousiaster over hun vak.’

In het nieuwe schooljaar wordt de samenwerking uitgebreid; dan gaan ook studenten van de opleidingen Games en Artifical Intelligence & Data Management als expertbegeleider van technasiumleerlingen aan de slag.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.