Home » Bedrijven en leerlingen ontmoeten elkaar op Technasium netwerkbijeenkomst Brabant-Oost

Bedrijven en leerlingen ontmoeten elkaar op Technasium netwerkbijeenkomst Brabant-Oost

Gepubliceerd op 8 februari 2019

Bedrijven en leerlingen ontmoeten elkaar op Technasium netwerkbijeenkomst Brabant-Oost

De Automotive Campus in Helmond vormde 1 februari voor de 2e keer de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van technasiumnetwerk Brabant-Oost van de technasia Jacob-Roelandslyceum, Dr.-Knippenbergcollege, Jeroen Bosch College, Varendonck College, d’Oultremontcollege en Eckartcollege. Meer dan 300 technasiumleerlingen maakten er kennis met een 30-tal bedrijven. Ook gingen ze actief op zoek naar een opdrachtgever voor hun keuzeproject voor Onderzoek & Ontwerpen.

Ontmoeten

Voor de leerlingen die het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) volgen van het Technasium is de netwerkbijeenkomst een uitgelezen kans om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. De ruim 300 havo- en vwo-leerlingen gaan bij de bedrijven op zoek naar actuele, interessante keuzeprojecten die ze in projectteams voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten waar ze in hun latere loopbaan nog veel aan kunnen hebben.

Voor de deelnemende bedrijven en instellingen is de netwerkbijeenkomst een mooie gelegenheid om hun organisatie te presenteren aan potentiële nieuwe medewerkers. Want dat organisaties zitten te springen om bètatechnisch talent is wel bekend; de krapte op de arbeidsmarkt is groot. Door middel van diverse opdrachten laten de deelnemende bedrijven de leerlingen kennismaken met de wereld van techniek en technologie om ze zo te enthousiasmeren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

En dat het werkt, dat blijkt wel. Dit jaar was het de 9e keer dat technasiumnetwerk Brabant-Oost de netwerkbijeenkomst organiseerde en veel technische bedrijven komen elk jaar terug. De netwerkbijeenkomst begint ook in de smaak te vallen bij bedrijven die zich richten op innovatie en duurzaamheid.

Automotive Campus

De netwerkbijeenkomst is voor de 2e keer gehouden op de Automotive Campus, de hotspot op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Op de campus worden slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen van vandaag en morgen gerealiseerd.

Technasiumnetwerk Brabant-Oost

De Technasium Netwerkbijeenkomst is een evenement voor en door het technasiumnetwerk Brabant-Oost. De scholen die samen dit netwerk vormen, zijn: Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), Jeroen Bosch College (Den Bosch), Varendonck College (Asten), d’Oultremontcollege (Drunen) en Eckartcollege (Eindhoven).

 

De foto’s zijn gemaakt door en eigendom van lokale omroep Siris.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.