Home » 4e-jaars technasiumleerlingen gestart met hun Keuzecollege

4e-jaars technasiumleerlingen gestart met hun Keuzecollege

Gepubliceerd op 28 november 2022

4e-jaars technasiumleerlingen gestart met hun Keuzecollege

Keuzecolleges zijn een unieke samenwerking met het hoger onderwijs in het Noorden. De hogescholen Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein en Rijksuniversiteit Groningen hebben samen met technasiumdocenten liefst 25 bètatechnische projecten ontwikkeld voor de havo- en vwo-leerlingen om uit te kiezen. Van het maken van biodiesel tot het ontwerpen van een woonwijk op water

25 november gingen de Keuzecolleges voor de 4e-jaars technasiumleerlingen van de 15 deelnemende scholen in Drenthe, Groningen en Friesland van start. Leerlingen waren op bezoek bij de hogeronderwijsinstelling van hun opdracht voor de 1e projectdag. Ze volgden er bijvoorbeeld colleges, workshops en/of practica.

Vervolgens gaat het team aan de slag met de opdracht en op 2 februari 2023 presenteren de leerlingen hun oplossingen en resultaten aan de docenten van de hogeronderwijsinstellingen. De hogeschool-docent(en) beoordeelt mede het resultaat.

Met het Keuzecollege verdiepen leerlingen hun kennis op een terrein waar hun interesse ligt en ontwikkelen ze hun competenties en vaardigheden. Niet alleen helpt het hen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze, ze doen ook ervaring op die van pas komt als ze studeren.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.