Home » 3 scholen gestart met introductieprogramma Technasium

3 scholen gestart met introductieprogramma Technasium

Gepubliceerd op 9 januari 2023

3 scholen gestart met introductieprogramma Technasium

3 scholen zijn gestart met het introductieprogramma om het predicaat Technasium te verwerven: De Nieuwe Veste (Hardenberg), Poort Lyceum (Almere) en Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum (Appingedam).

De 3 kandidaat-technasiumscholen hebben de ambitie aan te sluiten bij de landelijke technasiumnetwerkorganisatie die op dit moment 105 scholen telt. De kandidaat-scholen volgen in 2023 samen het introductieprogramma.

Het predicaat Technasium

De kandidaat-technasiumscholen doorlopen komend jaar samen het introductieprogramma waarbij ze begeleid en ondersteund worden door Stichting Technasium en meer ervaren technasiumscholen. Het programma is erop gericht om het Technasium binnen de school op te zetten en vorm te geven. Als het kandidaat-technasium het introductiejaar succesvol afrondt en voldoet aan de kwaliteitseisen dan verkrijgt de school het predicaat Technasium van Stichting Technasium. In het schooljaar 2024-2025 kunnen leerlingen in de brugklas dan kiezen voor Technasium op de betreffende school.

Scholen gekozen door landelijk technasiumnetwerk

De kandidaat-technasiumscholen zijn uitgekozen door de bestaande technasiumscholen en Stichting Technasium, omdat ze een heldere visie op bètatechnisch onderwijs hebben. Ze hebben laten zien over de potentie en ambitie te beschikken om een volwaardig Technasium te worden.

De 3e kandidaat-scholen die Stichting Technasium verwelkomd in het introductieprogramma zijn:

Na verwerving van het predicaat zijn de nieuwe technasiumscholen een waardevolle toevoeging voor het landelijke technasiumnetwerk.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.