Home » 10e netwerkbijeenkomst voor leerlingen en opdrachtgevers Brabant-Oost

10e netwerkbijeenkomst voor leerlingen en opdrachtgevers Brabant-Oost

Gepubliceerd op 7 februari 2020

10e netwerkbijeenkomst voor leerlingen en opdrachtgevers Brabant-Oost

Voor de 10e keer organiseerde technasiumnetwerk Brabant-Oost een netwerkbijeenkomst voor leerlingen en opdrachtgevers. Op 31 januari kwamen 280 leerlingen van de 6 technasiumscholen naar de Automotive Campus in Helmond om kennis te maken met 25 potentiële opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten of Meesterproef.

De bovenbouw technasiumleerlingen van het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven) ontmoetten tijdens de bijeenkomst de verschillende bedrijven. Voor hun keuzeprojecten of de Meesterproef zijn op zoek naar opdrachtgevers om deze voor uit te voeren. Ook legden ze contacten met bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

Enthousiast maken

Voor de deelnemende bedrijven en instellingen is de netwerkbijeenkomst van Brabant-Oost een mogelijkheid om hun organisatie te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van techniek en technologie en hen enthousiast maken voor bètatechnische vervolgopleidingen. Naast veel jaarlijks terugkerende technische bedrijven begint de netwerkbijeenkomst ook in de smaak te vallen bij bedrijven die zich richten op innovatie en duurzaamheid.

Het was de 3e keer dat technasiumnetwerk Brabant-Oost te gast was op de Automotive Campus, de hotspot op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Op de campus worden slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen van vandaag en morgen gerealiseerd.

Foto: Rob Fritsen (Omroep SIRIS)

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.