Home » 101e predicaat Technasium uitgereikt aan Veurs Lyceum

101e predicaat Technasium uitgereikt aan Veurs Lyceum

Gepubliceerd op 1 februari 2021

101e predicaat Technasium uitgereikt aan Veurs Lyceum

Op 1 februari is het predicaat Technasium uitgereikt aan Veurs Lyceum (Leidschendam) door bestuursvoorzitter van Stichting Technasium, Marc Mittelmeijer. Het Veurs Lyceum is de 101e school die zich Technasium mag noemen; ze sluiten aan bij het bestaande technasiumnetwerk Rijnland. Vanaf schooljaar 2021-2022 kunnen eersteklassers havo en vwo in Leidschendam kiezen voor Technasium.

Rector van Veurs Lyceum, Charlotte van Thiel, nam het predicaat en de felicitaties van Marc Mittelmeijer virtueel in ontvangst. De predicaatuitreiking vond online plaats, natuurlijk vanwege de lockdown, maar gelukkig was er voor de aanwezige leerlingen en docenten wel taart op ‘anderhalvemeter’.

Charlotte van Thiel bedankte de kersverse technatoren Maaike van der Voort en Elmar Caspers. Mede door hun inzet heeft de 101e technasiumschool met succes het introductieprogramma om het predicaat te behalen, doorlopen. Ook Ria Sluiter, directeur van Stichting Technasium, roemde de inzet en het enthousiasme van de technatoren en het hele O&O-team van de school. Als netwerkvoorzitter van netwerk Rijnland heette Dorine Schilperoort, schoolleider van Da Vinci College in Leiden, de nieuwe school welkom in het technasiumnetwerk. Ze sprak haar vertrouwen uit in een vruchtbare samenwerking in het netwerk.

Landelijk technasiumnetwerk

In september 2020 bereikte het landelijke technasiumnetwerk de mijlpaal van 100 technasiumscholen. Het Veurs Lyceum is de 101e school met het predicaat Technasium. Dit voorjaar voegt Purmerendse ScholenGroep zich bij de technasiumcommunity als zij ook het predicaat in ontvangst zullen nemen.

Naar verwachting start in schooljaar 2021-2022 een nieuw groepje kandidaat-technasiumscholen met het introductieprogramma dat tot verwerving van het predicaat leidt.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.