Home » Vacature stage communicatie

Vacature stage communicatie

Stichting Technasium is op zoek naar een proactieve en zelfstandige stagiair(e) Communicatie

Uitdaging en afwisseling

Als je bij Stichting Technasium komt als stagiair(e) Communicatie, ben je verzekerd van uitdagend en afwisselend werk, zoals:

 • Je creëert content voor social media, website en nieuwsbrieven
 • Je levert een creatieve bijdrage aan de organisatie van events (zoals festival UNFOLD)
 • Je initieert en voert zelfstandig redactionele werkzaamheden uit
 • Je ontwikkelt on- en offline uitingen en middelen
 • Je denkt mee over en draagt bij aan de communicatiestrategie
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de huisstijl en communicatietoolkit voor de technasiumscholen

De werkzaamheden en eventuele onderzoeksopdracht bepalen we in overleg en zijn afhankelijk van je ervaring, interesses en leerdoelen.

Je bent een volwaardig lid van het team. Je leert en werkt mee met verschillende projecten. Als jij laat zien dat je het aankunt, krijg je in ons kleine team alle vrijheid om opdrachten zelfstandig op te pakken en jezelf verder te ontwikkelen als communicatieprofessional.

Over Stichting Technasium

Wij zijn een kleine, ambitieuze en professionele organisatie met veel ruimte voor eigen initiatief. De stichting is in ontwikkeling naar een netwerkorganisatie waarbij het eigenaarschap bij de technasiumscholen wordt gelegd. Dit vraagt een hele andere werkwijze, houding en andere vormen van communicatie; een interessante ontwikkeling om aan bij te dragen.

Het Technasium is een formule voor het voortgezet onderwijs waarbij havo- en vwo-leerlingen in teams werken aan bètatechnische projecten van echte opdrachtgevers. Er zijn in Nederland ruim 100 scholen met het predicaat Technasium en zij zijn alle aangesloten bij Stichting Technasium.

Stichting Technasium bestaat uit een team van 12 medewerkers. De helft daarvan is netwerkregisseur; zij begeleiden in hun regio elk 3 technasiumnetwerken waarin de scholen met elkaar samenwerken. De andere 6 medewerkers zijn werkzaam binnen een bepaald domein, zoals kwaliteit, professionalisering, marketing & communicatie en bedrijfsvoering.

Lees verder over Stichting Technasium

Praktisch

De standplaats is Groningen. Je moet wel bereid zijn om af en toe te reizen. Stichting Technasium heeft ook een kantoor in Utrecht en de scholen zitten verspreid door heel Nederland. Er zijn ruime mogelijkheden om thuis te werken.

We zijn op zoek naar een stagiair(e) vanaf januari/februari 2023 voor min. 16 weken; de startdatum is in overleg. De werkdagen en -uren bepalen we samen. Een parttime stage behoort ook tot de mogelijkheden (min. 24 uur).

Je krijgt een marktconforme stagevergoeding. En je reis- en telefoonkosten worden vergoed. Natuurlijk stellen we een werkplek en laptop beschikbaar.

Jouw profiel

 • Jij volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van communicatie of een andere relevante opleiding
 • Je kan doelgroepgericht denken en hier content voor creëren
 • Je kan goed plannen en organiseren
 • Jouw beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend
 • Je bent pro-actief en zelfstandig
 • Liefst heb je ook affiniteit met (voortgezet) onderwijs en specifiek met Technasium

Meer informatie en reageren

Heb je vragen dan kun je bellen of mailen met Nienke Sikkema, adviseur Marketing & Communicatie: [email protected] | 06 – 1981 6469.

Wil jij je talenten inzetten voor het Technasium en jezelf verder ontwikkelen als communicatieprofessional. Stuur dan je reactie – met cv en motivatie – naar [email protected].

© 2023 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.