Home » Vacature Netwerkregisseur Noord-Holland en Zuid-Holland

Vacature Netwerkregisseur Noord-Holland en Zuid-Holland

Stichting Technasium is op zoek naar een regisseur technasiumnetwerken voor 3 netwerken van technasiumscholen in Noord-Holland en Zuid-Holland. Een verbinder met coachende kwaliteiten en met ervaring op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven.

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.

Wat doe je als netwerkregisseur?

Binnen de drie netwerken Noord-Holland, Rijnland en Zuid-Holland zorg je er samen met je collega’s voor dat de aangesloten technasiumscholen goed geïnformeerd zijn over nieuwe ontwikkelingen, je stimuleert kennisdeling en het vergroten van eigenaarschap. Je geeft jouw scholen en netwerken advies waar dat nodig is. Verder zorg je ervoor dat de scholen hun contacten met het bedrijfsleven en het hoger onderwijs goed onderhouden. Je coacht technatoren en schoolleiders als dat nodig is en bewaakt de kwaliteit van het onderwijs. Binnen Stichting Technasium maak je met 6 collega-netwerkregisseurs en zes andere collega’s landelijk beleid, je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de technasiumformule en aan kwaliteitsvraagstukken.

Je snapt het: een complex speelveld met veel ontwikkelingen en vragen tegelijkertijd!

Wat maakt het werk leuk?

Je zit bovenop de (snelle) ontwikkeling van het technasiumonderwijs en de daarbij behorende didactiek. Netwerken loont! Uitwisseling van kennis en interactie met bedrijven rond de scholen betekenen steeds weer een impuls. Samen met de scholen organiseer je evenementen die leiden tot nog meer enthousiasme bij de technasiumscholen.

Wanneer ben je geschikt voor deze functie?

  • Je hebt ervaring op het snijvlak onderwijs-bedrijfsleven: je hebt vanuit het mbo, hbo of vo ervaring met samenwerking met het bedrijfsleven. Of andersom: vanuit het bedrijfsleven heb je intensief samengewerkt met onderwijsinstellingen. Als je ervaring met het Technasium hebt is dat helemaal fijn.
  • Je hebt een hbo+- of wo-opleiding afgerond.
  • Mobiliteit en woonplaats: je woont bij voorkeur in de Randstad. Je kunt vanuit huis werken, vanuit het kantoor in Utrecht en soms op een heel andere plaats in het land. Dat is voor jou geen probleem.
  • Visie op het technasiumconcept: je kunt de visie op technasiumonderwijs doorvertalen naar de praktijk van de scholen.

Profiel

  • Netwerkkwaliteiten: je houdt ontwikkelingen in je netwerk levend door op het juiste moment nieuwe impulsen te leveren of partijen met elkaar in contact te brengen. Je hebt een goede antenne voor kansen en blokkades.
  • Coachende kwaliteiten: je helpt anderen door ze zelf oplossingen voor problemen te laten vinden. Je stuurt op zelfstandigheid en creativiteit op de scholen.
  • Oog voor kwaliteit: je hebt oog voor kwaliteit van onderwijs, beleid en scholing. Je bent daar scherp op en kunt anderen daar ook alert op maken.
  • Zelfgestuurd: je kunt goed prioriteiten stellen, je bent zelfstandig en doortastend, je werkt resultaatgericht. Je kunt verantwoorden wat je doet.
  • Strategisch én operationeel sterk: bovendien kun je goed schakelen tussen de verschillende niveaus.

Stichting Technasium

Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Dat zijn er inmiddels ruim 100 in heel Nederland. De stichting ontwikkelt samen met de scholen het technasiumonderwijs, begeleidt de 18 regionale technasiumnetwerken waarin de scholen samenwerken, leidt technasiumprofessionals op en bewaakt de kwaliteit. Technasium staat voor authentiek, bètatechnisch projectonderwijs.

Stichting Technasium is een kleine organisatie die bestaat uit een hecht team van 6 netwerkregisseurs en adviseurs op gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, professionalisering en marketing & communicatie. Iedere medewerker legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. Het Technasium, scholen en stichting samen, zijn een professionele, lerende netwerkorganisatie. Zowel de medewerkers van de stichting als de scholen zijn over het hele land verspreid. Als netwerk staan we voor de kernwaarden: eigenaarschap, co-creatie, vertrouwen en waarderend perspectief.

Praktische informatie

De functie is ingeschaald in schaal 12 volgens de CAO VO. Stichting Technasium kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 30 vrije dagen per jaar (bij een fulltime dienstverband), een eindejaarsuitkering en een flexibel te besteden keuzebudget.

De regisseur die wij zoeken woont in de Randstad. Je werkt vanuit huis en vanuit ons kantoor in Utrecht. Je neemt deel aan bijeenkomsten in de technasiumnetwerken, met externe partners en teamoverleggen in Groningen, Utrecht of op andere plekken in het land.

De functie heeft een omvang van 0,8 FTE, dat betekent een werkweek van gemiddeld 32 uur. Soms vraagt het werk een stapje extra en je bent in staat je eigen werktijden hierop aan te passen. Je vakantie en verlof plan je zoveel mogelijk in de schoolvakanties.

De functie is in eerste instantie voor een periode van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt deze omgezet naar een vast dienstverband.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 7 september 2022. De tweede ronde staat gepland op 14 september 2022.

Reageren

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren

 

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.