Thema's bouw

Win jij de Bouwend Nederland Innovatieprijs?

Hoe zorg je ervoor dat oude huizen geen energie meer slurpen, maar leveren? Hoe moet een weg eruit zien waarop steeds meer zelfrijdende auto’s en steeds minder ‘gewone’ auto’s rijden? Zomaar een paar vragen uit de toekomst. Dat is geen science fiction, maar dichtbij. Jij gaat dit snel meemaken. Daarom zoekt Bouwend Nederland jou: jongeren die slimme oplossingen bedenken voor grote nieuwe vragen. Die praktische oplossingen hebben altijd te maken met de wereld dicht om je heen, elke dag. Help jij mee om Nederland mooier, beter en duurzamer te maken?

Vanaf nu neem je het op tegen andere leerlingen van technasia, om de innovatieprijs. Kijk op de Themakaart Bouw en kies één of meer thema’s. Wat is het belangrijkste waar bouwend Nederland – en dus jij met heel Nederland – in de komende jaren mee te maken krijgt? Bedenk een slimme nieuwe onderzoeksvraag of ontwerp een oplossing en zwengel zo de vernieuwing verder aan in de wereld van bouw- en infrastructuur! Met deze bouwthema’s voor de toekomst kan je meedoen aan de innovatieprijs. Teams die in schooljaar 2016-2017 een keuzeproject hebben gedaan dat valt binnen een of meerdere thema’s van deze bouw kaart kunnen meedoen aan deze innovatieprijs. Dit kan een keuzeproject zijn dat inmiddels al is afgerond of een die dit tweede half jaar wordt gedaan.

Eisen 

- Het ontwerp of onderzoek moet innovatief zijn en iets nieuws toevoegen aan de bouwsector. Het moet de bouw een stapje verder brengen. 
- Het ontwerp of onderzoek moet maatschappelijk relevant zijn. 

Bouwthema’s 

- Smart Environment 
- Smart Cities 
- Smart Buildings 
- Smart Materials 
- Smart Energy 
- Smart Mobility 
- Smart Business 
- Smart Construction 

Heb je op school een team uit 4 havo, 4 vwo of 5 vwo met een project rondom dit thema dat voldoet aan de eisen, meld deze dan voor 20 mei aan! Dit kan door het antwoordformulier in te vullen. Een jury bestaande uit experts uit de bouw selecteren uit de aanmeldingen de meest innovatieve teams.

Informatie

Partners: Bouwend Nederland en Stichting Technasium
Doelgroep: Bovenbouw havo en vwo: keuzeprojecten
Aanmelden: vanaf 1 januari t/m 1 april 2017
Finaledag: 8 juni Bouwcampus, TU Delft
Prijs: € 1.000,-
Meer informatie: bekijk de flyer of mail w.zwennis@technasium.nl

Vorig jaar wonnen technasiumleerlingen van het Goois Lyceum de Innovatieprijs. Lees hier meer.