Home » Vacature Stagiair Marketing & Communicatie

Vacature Stagiair Marketing & Communicatie

Stichting Technasium heeft plek voor een proactieve en zelfstandige stagiair(e) Marketing & Communicatie

Over Stichting Technasium

Wij zijn Stichting Technasium: een kleine, ambitieuze en professionele netwerkorganisatie die zich kenmerkt door een zeer platte structuur met veel ruimte voor eigen initiatief. De stichting is in ontwikkeling naar een netwerkorganisatie waarbij het eigenaarschap bij de technasiumscholen wordt gelegd. Dit vraagt een hele andere werkwijze, houding en andere vormen van communicatie; een interessante ontwikkeling om aan bij te dragen.

Het Technasium is een formule voor het voortgezet onderwijs waarbij havo- en vwo-leerlingen in teams werken aan bètatechnische projecten van echte opdrachtgevers. Er zijn in Nederland 100 scholen met het predicaat Technasium en zij zijn alle aangesloten bij Stichting Technasium. De stichting ontwikkelt het technasiumonderwijs, begeleidt de regionale technasiumnetwerken waarin de scholen samenwerken, leidt docenten op (o.a. voor het vak Onderzoek & Ontwerpen) en bewaakt de kwaliteit. Ook behartigt de stichting de belangen van het Technasium zowel binnen de onderwijssector als met de vele samenwerkingspartners, zoals opdrachtgevers en het hoger onderwijs.

Stichting Technasium bestaat uit een team van 12 medewerkers. De helft daarvan is netwerkregisseur; zij begeleiden in hun regio elk 3 technasiumnetwerken waarin de scholen met elkaar samenwerken. De andere 6 medewerkers zijn werkzaam binnen een bepaald domein, zoals kwaliteit, professionalisering, marketing & communicatie en bedrijfsvoering.

Werkzaamheden

Als je bij ons komt als stagiair, ben je verzekerd van uitdagend en afwisselend werk, zoals:

 • Je creëert content voor social media, website en nieuwsbrieven
 • Je levert een creatieve bijdrage aan de organisatie van (online) events
 • Je initieert en voert zelfstandig redactionele werkzaamheden uit
 • Je ontwikkelt on- en offline uitingen en middelen
 • Je denkt mee over en draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van de marketing- en communicatiestrategie
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een communicatietoolkit voor de technasiumscholen op basis van de huisstijl

De werkzaamheden en eventuele onderzoeksopdracht bepalen we in overleg en zijn afhankelijk van je ervaring, interesses en leerdoelen.

Je bent een volwaardig lid van het team. Je leert en werkt mee met verschillende projecten. Als jij laat zien dat je het aankunt, krijg je in ons kleine team alle vrijheid om opdrachten zelfstandig aan te pakken.

Praktisch

De standplaats is Groningen. Op kantoor houden we ons vanzelfsprekend aan de richtlijnen van het RIVM. Je moet wel bereid zijn om af en toe te reizen. Stichting Technasium heeft ook een kantoor in Utrecht en de scholen zitten verspreid door heel Nederland. Dit is natuurlijk afhankelijk van de actuele situatie i.v.m. het coronavirus.

De stage kan starten per februari of per september – eerder of later is in overleg ook mogelijk – en duurt minimaal 16 weken. De werkdagen en -uren zijn in overleg. Een parttime stage behoort ook tot de mogelijkheden (minimaal 24 uur).

Er is een stagevergoeding van € 150,- per maand (geldt voor fulltime) beschikbaar. En je reis- en telefoonkosten worden vergoed. Natuurlijk stellen we een werkplek en laptop beschikbaar.

Jouw profiel

 • Jij volgt een HBO- of WO-opleiding in de richting van marketing en/of communicatie en je zoekt een meewerkstage voor minimaal 16 weken
 • Je kan doelgroepgericht denken en hier content voor creëren en redigeren
 • Je kan goed plannen en organiseren
 • Jouw beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend
 • Je bent pro-actief en zelfstandig
 • Liefst heb je ook affiniteit met (voortgezet) onderwijs en specifiek met Technasium

Meer informatie en reageren

Heb je vragen dan kun je bellen of mailen met Nienke Sikkema, adviseur Marketing & Communicatie: n.sikkema@technasium.nl | 06 – 1981 6469. Je reactie met cv en motivatie kun je sturen naar n.sikkema@technasium.nl

© 2021 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.