Vacature Netwerkregisseur voor Groningen, Friesland en Drenthe

Stichting Technasium is op zoek naar een regisseur technasiumnetwerken (m/v, 0,8 FTE) voor de drie netwerken van technasiumscholen in het Noorden van het land. Een actieve verbinder met een groot zelfsturend vermogen en oog voor kwaliteit.

Je rol

Als regisseur technasiumnetwerken vervul je een belangrijke verbindende rol binnen het Technasium, zelfstandig in je eigen regionale netwerken (Groningen, Friesland en Drenthe) en in landelijk verband. De netwerkregisseur heeft een coördinerende en adviserende rol.

Je stimuleert en draagt bij aan actieve kennisdeling en uitwisseling tussen technasiumscholen, netwerken en Stichting Technasium. Je ondersteunt en adviseert bij het ontwikkelen van het technasiumonderwijs en het vergroten van eigenaarschap. Dit geldt in het bijzonder voor vragen en behoeften die er leven over de technasiumformule en onze kwaliteitseisen.

Je bent een pro-actieve en betrouwbare partner die betekenis en inhoud geeft aan de samenwerking met schoolleiders, technatoren en docenten op de technasiumscholen; collega’s van de stichting, en andere relevante partners.

De context is dynamisch en complex. Je kent het speelveld en analyseert relevante maatschappelijke en onderwijskundige ontwikkelingen en behoeften. Als netwerkregisseur ondersteun je de technasiumscholen en netwerken in het opbouwen en onderhouden van relaties met bedrijven en instellingen voor hoger onderwijs. Bovendien, lever je – vanuit je ervaring en expertise - een bijdrage aan het beleid en de projecten van Stichting Technasium.

Je profiel

Als competente regisseur technasiumnetwerken herken jij je in dit profiel. Je:

  • hebt een relevant netwerk en ervaring in het bedrijfsleven en/of het hoger onderwijs
  • beschikt over hbo+/wo-niveau
  • kunt mensen en organisaties verbinden op basis van inhoud
  • bent omgevingssensitief en kunt met gevoel voor verhouding het Technasium behartigen
  • hebt een groot zelfsturend en zelflerend vermogen
  • hebt coachende kwaliteiten en vaardigheden
  • hebt oog voor kwaliteit en durft anderen daarop aan te spreken
  • bent stressbestendig en flexibel
  • hebt affiniteit met (voortgezet) onderwijs

Het is een pré als je recente ervaring met het Technasium hebt, als opdrachtgever, expert, schoolleider of technator.

De omgeving

Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Dat zijn er inmiddels 100 in heel Nederland. De stichting ontwikkelt samen met de scholen het technasiumonderwijs, begeleidt de 18 regionale technasiumnetwerken waarin de scholen samenwerken, leidt technasiumprofessionals op en bewaakt de kwaliteit. Technasium staat voor authentiek, bètatechnisch projectonderwijs.

Stichting Technasium is een kleine organisatie die bestaat uit een hecht team van 6 netwerkregisseurs en adviseurs op gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, professionalisering en marketing & communicatie. Iedere medewerker legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. Het Technasium, scholen en stichting samen, zijn een professionele, lerende netwerkorganisatie. Zowel de medewerkers van de stichting als de scholen zijn over het hele land verspreid. Als netwerk staan we voor de kernwaarden: eigenaarschap, co-creatie, vertrouwen en waarderend perspectief.

Als regisseur voor de drie noordelijke technasiumnetwerken werk je intensief samen met de schoolleiders en coördinatoren van het Technasium (technatoren) van de 17 scholen in Groningen, Friesland en Drenthe. Het zijn de langst bestaande technasiumnetwerken; de technasiumscholen in Groningen stonden ruim 15 jaar geleden zelfs aan de wieg van het Technasium. De noordelijke netwerken en scholen werken intensief samen, o.a. in netwerkoverstijgende projecten voor technasiumleerlingen. Verder heb je veelvuldig contact met samenwerkingspartners uit het bedrijfsleven en het hoger onderwijs in de regio.

Praktische informatie

De regisseur die wij zoeken woont in één van de noordelijke provincies. Je werkt vanuit huis en vanuit ons kantoor in Groningen. Je beschikt over een auto en rijbewijs B. Je neemt deel aan bijeenkomsten in de technasiumnetwerken, met externe partners en teamoverleggen in Groningen, Utrecht of op andere plekken in het land.

De functie heeft een omvang van 0,8 FTE, dat betekent een werkweek van gemiddeld 32 uur. Soms vraagt het werk een stapje extra en je bent in staat je eigen werktijden hierop aan te passen. Je vakantie en verlof plan je zoveel mogelijk in de schoolvakanties.

De functie is ingeschaald in schaal 12 volgens de CAO VO. Stichting Technasium kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 30 vrije dagen per jaar (bij een fulltime dienstverband), een eindejaarsuitkering en een flexibel te besteden keuzebudget.

Je komt uiterlijk 1 maart 2021 in dienst bij Stichting Technasium. De functie is in eerste instantie voor een periode van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt deze omgezet naar een vast dienstverband.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 7 december. De tweede ronde gesprekken zijn gepland op maandag 14 december.

Meer informatie en reageren

Voor de functie van regisseur technasiumnetwerken is een functieprofiel beschikbaar. Heb je vragen over de functie of wil je meer weten dan kun je contact opnemen met Ria Sluiter, directeur Stichting Technasium via r.sluiter@technasium.nl of 06 - 1500 2445.

Ben je enthousiast over de functie van regisseur technasiumnetwerken? We ontvangen graag jouw motivatie en je CV. Je kunt je sollicitatie t/m 29 november mailen aan Marian Lambeck: m.lambeck@technasium.nl.