Levant Eureca Cup

Technasiumleerlingen succesvol bij Eureka!Cup

Donderdag 19 mei hebben drie groepjes technasiumleerlingen prijzen in de wacht gesleept tijdens de Eureka!Cup-Day in het Militair Museum in Soesterberg. Leerlingen van het Calandlyceum uit Amsterdam, RSG Slingerbos I Levant uit Harderwijk en het Markland College uit Oudenbosch mochten prijzen op hun naam schrijven in diverse categorieën.

Vier technasiumleerlingen uit klas 1 van RSG Slingerbos I Levant wonnen de eerste prijs in de categorie Market & Money. De RSG deed mee aan de opdracht van de ING, dat een ontwerp wilde voor een ‘jongeren-bankieren-app’ om jongeren leren om te gaan met hun geld. 

Ook leerlingen van het Calandlyceum vielen in de prijzen. Zijn wonnen de eerste prijs in de categorie Mobiliteit & Ruimte en deden mee aan de opdracht van Rijkswaterstaat. Ze bedachten een 'belonings-app' als creatief wapen in de strijd tegen filevorming.

Drie derdeklassers van het Markland College uit Oudenbosch wonnen de eerste prijs met hun opdracht voor ASML. Zij hadden zich verdiept in een manier om met spiegels een laserstraal te richten op een object.

De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit de onderbouw van havo/vwo en voor 1e en 2e jaars vmbo-t en vmbo-k. Met Eureka!Cup gaan jongeren aan de slag met een realistisch en technologisch ontwerpvraagstuk en bedenken ze innovatieve oplossingen voor hun opdrachtgever.

Op de foto: de Eureka!Cup-winnaars Jochem, Saskia, Maud en Sjoerd van RSG Slingerbos | Levant.