TEDEXED

Technasiumleerlingen in oktober naar TedxAmsterdamED

Op woensdag 31 oktober presenteren leerlingen hun projecten tijdens het festival van TEDxAmsterdamED. 

14 projecten
Het idee ontstond na ons 15-jarig Jubileum op 17 april toen leerlingen Tedtalks hielden over hun oplossingen voor vraagstukken als klimaat en bevolkingsgroei. Ter voorbereiding gingen de leerlingen op bootcamp, begeleid door Inspirezzo. De Tedtalks waren indrukwekkend en dat vonden wij dus niet alleen, alle leerlingen zijn uitgenodigd om hun project nog eens te presenteren op het festival van TEDxAmsterdamED.

Op het podium
Naast het festival zijn er Tedtalks. Ook daar zijn we te zien. Een van de leerlingen zal het verhaal van Technasium vertellen. Leerling Ruben van het Emelwerdacollege beklimt daarna het podium. Samen met zijn teamgenoten Tade, Frans en Jaime ontwikkelde hij een prototype met een parabool spiegel om dit vervolgens om te zetten naar elektriciteit. Een revolutionair ontwerp om heel efficiënte zonne-energie te gebruiken. Ze wonnen met dit idee de innovatieprijs Bouwend Nederland 2017.

DNA-based Education
De Stichting TEDxAmsterdamED heeft Dutch DNA-based Education als meerjarig thema. Technasia hebben dit DNA en daarmee een prachtig voorbeeld: creativiteit, eigenwijsheid en samenwerkingsgerichtheid krijgen alle ruimte en worden gestimuleerd. Daarom biedt TEDx de technasiumleerlingen heel graag een podium. Zo kunnen de technasia zichzelf promoten en wordt tegelijkertijd de content van dit TED-event verrijkt. 

Nieuwsgierig?
Bekijk vast de aftermovie TEDxAmsterdamED van vorig jaar.