Technasiumleerlingen Houston

Technasiumleerlingen naar NASA in Houston

Twee weken lang achter de schermen kijken bij ruimtevaart-organisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Dennis Böhm (17) van Het Erasmus in Almelo en Lidewij Krakers (18) van het Bonhoeffer College in Enschede krijgen de kans dit te doen.

De vijfdejaars en zesdejaars vwo-scholieren deden namens hun scholen mee aan de finale van de ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston, die vrijdag 18 maart 2016 in Kinepolis in Enschede plaatsvond. De finale werd georganiseerd door Techniekpact Twente en de United Space School

De 10 finalisten waren de winnaars van voorrondes op de vijf technasia in Overijssel. In de finale kregen zij de vraag welke grondstof ze buiten de aarde zouden willen winnen, op welke manier ze dat zouden doen en waar ze de grondstof voor zouden willen gebruiken. De finalisten presenteerden hun ideeën in een Engelstalige videopitch.

De hoofdprijs, twee tickets naar Houston, werd gewonnen door Dennis Böhm en Lidewij Krakers. Dennis deed onderzoek naar de buitenaardse grondstof palladium. Lidewij Krakers richtte zich op de ‘asteroid tug & factory’. Van 17 juli tot en met 1 augustus 2016 gaan zij met 50 studenten van over de hele wereld bij NASA een programma over ruimtevaart volgen. Ze gaan daar onder andere astronauten ontmoeten en een bemande reis naar Mars voorbereiden.

Onder meer RTV Oost berichtte over Countdown to Houston.