Technasialeerlingen exposeren in Flevolands provinciehuis

Provincie Flevoland vroeg de leerlingen van de 5 Flevolandse technasia om mee te werken aan actuele, lokale gebiedsontwikkelingsprogramma's. Een half jaar lang gingen in totaal zo'n 500 technasialeerlingen aan de slag met innovatieve onderzoeken en ontwerpen voor o.a. de Flevokust, Lelystad Airport en  het Markermeer. Het resultaat is van 12 t/m 18 juli te bekijken op de tentoonstelling Talent kleurt Flevoland in het provinciehuis van Flevoland. 

Het project Talent kleurt Flevoland is een samenwerking tussen de provincie en het technasiumnetwerk. De provincie wil jong talent graag behouden voor de lokale arbeidsmarkt en met dit project worden middelbare scholieren met een bèta-interesse direct betrokken bij het werk van de provincie.

Maatschappelijke vraagstukken

Flevoland is nog volop in ontwikkeling. Het gebied kent verschillende opgaven op het gebied van ruimtelijke inrichting, infrastructuur en (technisch) ontwerpen. In het schooljaar 2017-2018 werkten zo’n 500 technasiumleerlingen aan verschillende actuele maatschappelijke vraagstukken van de provincie. Bij de uitwerking daarvan maken de leerlingen, vaak op locatie, kennis met de specifieke bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de vraagstukken.

Tentoonstelling

Van 12 t/m 18 juli 2018 is er in het provinciehuis in Lelystad een tentoonstelling waar de beste ideeën en ontwerpen van de leerlingen te zien zijn.