convenant technasium artez

Stichting Technasium en ArtEZ bezegelen samenwerking in convenant

Vrijdag 3 februari 2017 ondertekenden Stichting Technasium en ArtEZ Academy of Art & Design een samenwerkingsconvenant. Beide partijen spreken hierin uit om zich er gezamenlijk voor in te zetten de belangstelling en motivatie van leerlingen voor b├Ętavakken te stimuleren, en daarmee de keuze voor b├Ętatechnisch vervolgonderwijs te bevorderen. Ook zal ArtEZ een actieve bijdrage leveren aan de expertbegeleiding en beoordeling van meesterproeven.

Het convenant werd ondertekend door de volgende personen: Ria Sluiter (directeur Stichting Technasium), Harald Huijssoon (directeur Ulenhofcollege en vertegenwoordiger van de regionale technasia), Wim Fiselier (Dean Undergraduate School ArtEZ) en Martijn van Boven (Hoofd Interaction Design ArtEZ).

Na de ondertekening leerden de partijen elkaar beter kennen door middel van korte presentaties over de organisaties. Vervolgens gingen ze om de tafel om nader uit te werken hoe de samenwerking er in de praktijk uit kan gaan zien. Vragen die hierbij aan bod kwamen waren bijvoorbeeld: op welke terreinen is samenwerking wenselijk en mogelijk? Wat vraagt dat van de technasia en wat vraagt dat van ArtEZ?

Tijdens de bijeenkomst werden ook een website en een flyer gelanceerd, met informatie over begeleiding van de meesterproef.

Over de studie Interaction Design
De studie Interaction Design van ArtEZ is een combinatie van design, techniek en beeldende kunst. Interaction Design daagt studenten uit hun technische inzicht te combineren met de artisticiteit van het ontwerpen. Afgestudeerden kunnen onder meer terecht komen bij een interactief ontwerpbureau of zich vestigen als professioneel interactief ontwerper.

Foto: Yuri Keukens