Feestelijke start HAN minor omgevingsgericht onderwijs

Start van HAN minor omgevingsgericht onderwijs

Maandag 5 februari is de HAN minor omgevingsgericht onderwijs feestelijk van start gegaan met een bijeenkomst op het Emelwerda College in Emmeloord. Stichting Technasium, Betachallenge en HAN ILS hebben de krachten gebundeld en een minor voor derdejaars studenten aan een lerarenopleiding SK, Bi, Wi, Na aan een van de HBOs's ontwikkeld. 

Tijdens deze half jaar durende minor lopen de studenten stage op een Technasium of Betachallenge school, volgen bedrijfsstages, ontwikkelen een project voor leerlingen en volgen trainingen rondom het leggen van contacten met bedrijven, beoordelen en evalueren van projecten, de coachende rol van de docent en nog veel meer. 

Na afloop van de minor komen de studenten in aanmerking voor een O&O certificaat. 

Deze minor is het vertrekpunt voor een intensieve samenwerking met lerarenopleidingen en betachallenge om meer mensen te interesseren voor het onderwijs en de docenten een opleiding mee te geven zodat ze de competenties hebben om als coachende leraar aan de slag te gaan. En hiermee voorbereid te zijn op het vak van docent in de nabije toekomst.

Meer info over deze minor: w.zwennis@technasium.nl