Scholieren voor meesterproef naar Kenia

Vier scholieren van het Calandlyceum te Amsterdam hebben voor hun meesterproef een spuitgiet-mal bedacht en gemaakt voor een plastic recycling bedrijfje in Kenia. Sinds januari zijn de scholieren daar om schoollinialen te produceren uit afvalplastic. Zo snijdt het mes aan twee kanten: een school krijgt goedkope linialen, en kinderen zien al vroeg dat afval weer iets kan worden.

WasteAway is een project van vier scholieren: Roxanna Hageraats, Merit Schuurman, Mayre Aarsen en Stanja Van Kerkwijk. In dit project wordt van gerecycled plastic afval een nieuw product bedacht én geproduceerd, dat in Kenia verkocht en gemaakt kan worden. Zo hopen de meiden een kleine economie te creëren en het grote afvalprobleem beetje bij beetje aan te pakken. In januari zijn ze naar Kenia vertrokken om in de fabriek van de opdrachtgever, Muima Industries, het product daadwerkelijk te produceren. Na een lang ontwerpproces hebben zij besloten om een liniaal te produceren. Deze liniaal testen zij vervolgens op Keniaanse scholen, en proberen tegelijkertijd deze scholen voorzien van een lading schoolspullen.

In een verslag op Facebook staat dat het bezoek aan Kenia tot nu toe succesvol verloopt: “Gistermiddag zijn we aangekomen in Kisumu! Wij hebben gelijk een bezoekje gebracht aan de fabriek om hier onze mal klaar te maken. Vandaag hebben wij van 09.00 tot 18.00 gewerkt om de linialen te produceren. We begonnen met het sorteren en wassen van het plastic om vervolgens te starten met de productie! Na een lange dag zijn wij met behulp van ontzettend lieve fabrieksmedewerkers op een totaal van 128 linialen uitgekomen. Dagmissie geslaagd!”

Kijk voor meer nieuws op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/WasteAwayKenia/
Kijk voor het onderzoek van de scholieren op de website: https://114277.wixsite.com/wasteaway