Ria Sluiter

Ria Sluiter nieuwe directeur Stichting Technasium

Ria Sluiter treedt per 1 januari 2017 aan als directeur van Stichting Technasium. Ze neemt het roer over van interim-directeur Renate Kamp, die eind december haar werkzaamheden beëindigt.

Ria Sluiter heeft ruime ervaring als bestuurder, zelfstandig adviseur en leidinggevende in het onderwijs. Op dit moment heeft ze haar eigen bedrijf. Ze heeft veel opdrachten uitgevoerd in het voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld voor het Universum Programma en voor het programma School aan Zet. Ze heeft ervaring opgebouwd als onderwijsvernieuwer, adviseur van lerende organisaties en oprichter van sterke samenwerkingsverbanden. Daarnaast was Ria onder meer voorzitter van het College van Bestuur van het Openbaar Voortgezet Onderwijs in Utrecht (NUOVO) en directeur van de Lerarenopleiding VO/BVE van de Hogeschool van Utrecht.

Ria is erg enthousiast over haar benoeming. “Ontwikkelingen in de techniek en technologie zijn heel erg belangrijk. Door samen te werken aan realistische projecten met het hoger onderwijs en het bedrijfsleven kunnen technasiumleerlingen laten zien hoe stevig de technasia in de samenleving staan en welke bijdrage zij leveren aan een duurzame toekomst. Ik vind het fantastisch dat ik mij mag verbinden aan de technasiumformule en ik zal mij vol overgave inzetten voor de technasia in Nederland.”