Battle_next_generation_2018

Philips van Horne wint Battle of the Next Generation 2018 - Een strijd tussen Technasiumleerlingen

Op 8 juni vond de finale plaats van het project Next Generation van opdrachtgever Heijmans. Aan deze opdracht in wedstrijdvorm namen dit jaar 500 leerlingen van verschillende Technasia in Nederland deel. Tijdens 'the final battle' op 8 juni pitchten de acht beste groepen hun idee over het circulaire kantoor van de toekomst. De 3 HAVO groep van het Philips van Horne uit Weert maakte uiteindelijk met hun idee en ontwerp voor het meeste modulaire en circulaire kantoorunits de meeste indruk op de jury. 

Opdracht: ontwerp een ciculair kantoor
Dit jaar was de uitdaging om een circulair kantoor voor de toekomst te ontwikkelen en ontwerpen. Dit kantoor moest na tien jaar weer makkelijk te demonteren zijn zodat de materialen weer vrij komen. Het team van Philips van Horne uit Weert slaagde hierin het beste  en ging er met de hoofdprijs vandoor.

Van een regionale wedstrijd naar een landelijke battle
Dit is het derde jaar dat Heijmans Utiliteit opdrachtgever is voor technasia. Wat begon als een wedstrijd in het zuidelijke deel van Nederland, is intussen uitgegroeid tot een landelijke battle waar dit jaar 14 verschillende technasia verspreid over Nederlands aan deelnamen. In totaal 18 enthousiaste Heijmans medewerkers stonden, vanuit hun eigen Heijmans vestiging garant voor de begeleiding van de klassen en teams.

Een nieuwe projectopdracht Next Generation komt eraan
Inmiddels heeft Heijmans toegezegd dat ze ook komend jaar weer garant staan voor een projectopdracht en er dus opnieuw een Next Generation wedstrijd wordt uitgeschreven. Zodra er meer bekend is, informeren de netwerkcoaches hun scholen.