scholing technasium

Nu ook voor studenten: starten met het O&O-certificaat

Volg je een lerarenopleiding of educatieve minor en wil je starten met het O&O-certificaat? Dat kan! In het schooljaar 2017-2018 bieden we vijftien bètaleraren in opleiding de mogelijkheid deel te nemen aan één of meer trainingen voor het O&O-certificaat. Lees de voorwaarden en meld je aan!

Voor wie?

Studenten vanaf het 3e studiejaar die een lerarenopleiding of een educatieve minor of master volgen, waarbij je een 1e of 2e graads lesbevoegdheid haalt voor een bètavak.

Starten met het O&O-certificaat

Het behalen van het O&O-certificaat bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Wij bieden je de mogelijkheid te starten met het theoretisch deel. Hiervoor volg je één of meer trainingen in één van onze scholingsweken. Het praktische gedeelte is het schrijven en testen van een O&O-project in samenwerking met een technasium en de redactie van het expertisecentrum. Hiervoor moet je stage lopen op een technasium. Dit moet je zelf regelen.

Inschrijfprocedure theoretisch deel

Je kunt je inschrijven voor de training(en) door een motivatiebrief te sturen. Vermeld hierin je opleiding, welke lesbevoegdheid je zult halen en motiveer waarom je wilt starten met het O&O-certificaat. Stuur je motivatie naar scholing@technasium.nl. Uit de binnengekomen motivatiebrieven selecteren wij vijftien studenten. Deze studenten plaatsen wij in één van de scholingsweken.

Praktisch deel

Als je bent geselecteerd, kun je ook starten met het praktische deel. Hiervoor regel je een stage op een technasium. Zie ook het overzicht van de technasia. Je krijgt voor de duur van twee jaar toegang tot mijnTechnasium, onze digitale werkomgeving. In mijnTechnasium schrijf je een O&O-project in samenwerking met een O&O-docent van je stageschool en de redactie van het expertisecentrum. Vervolgens test je het geschreven O&O-project. Rond je zowel het theoretische deel als het praktische deel af en behaal je je 1e of 2e graads lesbevoegdheid, dan heb je recht op het O&O-certificaat.

Speciaal studententarief

Voor jou als student hanteren we een gereduceerd tarief.

  • De inschrijfkosten bedragen €50,-. Deze worden in rekening gebracht als je bent geselecteerd. Je motivatiebrief geldt tevens als een garantie voor het betalen van de kosten.
  • De kosten van een dagtraining bedragen €250,-.
  • De kosten van een dagdeeltraining bedragen €140-.

Het theoretische deel bestaat uit één dagtraining en vijf dagdeeltrainingen, waarmee de totale kosten €1000,- bedragen. Dit is inclusief btw, toegang tot mijnTechnasium en lunch tijdens de trainingsdag(en). Je kunt ook een deel van de trainingen volgen. Je ontvangt alleen een factuur van de trainingen waarvoor je je hebt aangemeld.