Leerlingen ISW Hoogeland maken 3D-versie van prenten van Escher

30 juni 2020

Eschers kunst toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking, dat was het doel van een uniek samenwerkingsproject van technasiumschool ISW Hoogeland, Haagse Hogeschool, de stichtingen VTV en Voorall en Museum Escher in het Paleis.

Lees verder

Passie voor techniek én onderwijs - interview met technator Henri Pragt

30 juni 2020

Onlangs maakte Techniekpact een portret van technator en technasiumdocent op het Hondsrugcollege (Emmen) Henri Pragt over hoe belangrijk het is om voeling met de beroepspraktijk te houden. Waar samenwerking met het bedrijfsleven voor Technasium vanzelfsprekend is, is dat in het regulier voortgezet onderwijs een stuk minder het geval.

Lees verder

Techniekpactmonitor: Technasium realiseert hogere doorstroom naar bètatechnisch vervolgonderwijs

26 juni 2020

Het Technasium realiseert een hogere doorstroom naar bètatechnisch hoger onderwijs dan het reguliere onderwijs, dat blijkt uit de Techniekpactmonitor. 75% van de technasiumleerlingen kiest voor een bètatechnische studie tegenover 55% van de reguliere leerlingen met een natuur-profiel.

Lees verder

Teams Keizer Karel College en Ulenhof College winnen Viruskenner

26 juni 2020

Donderdag 25 juni was de grote finale van het internationale project Viruskenner. De finale en de prijsuitreiking vond dit jaar noodgedwongen online plaats. De Nederlandse en Italiaanse leerlingen en docenten konden live konden meekijken naar de bekendmaking en de presentaties van de winnende teams.

Lees verder

Heke, technasiumleerling van ’t Hooghe Landt, op gesprek bij Mark Rutte om corona-idee te bespreken

8 juni 2020

In de persconferentie van 20 mei riep minister-president Mark Rutte jongeren op: ‘Kom met je ideeën om deze Coronacrisis voor jongeren makkelijker te maken’. Op Instagram herhaalde hij zijn oproep en konden jongeren reageren. Heke Moers was één van de jongeren die reageerde. Haar idee was om een routekaart voor jongeren te maken, omdat het heel onduidelijk is welke regels nu gelden. Tot haar verrassing werd Heke, technasiumleerling van ’t Hooghe Landt in Amersfoort, uitgenodigd om met 9 andere jongeren langs te komen op het Catshuis om hun ideeën te bespreken met de premier.

Lees verder

Calandlyceum, Da Vinci College en Mondial College winnen Technasium Top Award

28 mei 2020

Meer dan 2.000 derdejaars leerlingen van 40 technasiumscholen uit heel Nederland deden dit jaar mee aan de Technasium Top Award met Platform WOW als opdrachtgever. Tijdens de online Award Ceremony op 28 mei werden de leerlingenteams van het Calandlyceum, Da Vinci College en Mondial College gekroond tot winnaar.  Mondial College ging er bovendien met de Publieksprijs vandoor. De 130 deelnemers aan de Award Ceremony kozen uit de drie winnende teams de inzending van Romy, Steef, Suus en Wiebe als hun favoriet.

Lees verder

Online Award Ceremony Technasium Top Award op 28 mei

18 mei 2020

Voor de Technasium Top Award hebben ruim 2.000 technasiumleerlingen uit heel Nederland dit schooljaar onderzocht hoe we onze infrastructurele kunstwerken klimaatbestendig kunnen maken. Dit deden ze in opdracht van Platform WOW. Op donderdag 28 mei zal een vakkundige jury van opdrachtgevers de winnaars van de Technasium Top Award bepalen. 

Lees verder

Beter inzicht in instroom in het hoger onderwijs

21 april 2020

Sinds kort hebben we de beschikking over de instroomgegevens in het hoger onderwijs waarin ook technasiumleerlingen identificeerbaar zijn. Hiermee kan de instroom van technasiumleerlingen in het hoger onderwijs inzichtelijk gemaakt worden aan de hand van de daadwerkelijke inschrijvingen.

Lees verder

Leerlingen aan de slag met O&O-projecten over Coronavirus

21 april 2020

Het vertrekpunt van een O&O-project is altijd een actueel probleem waar een opdrachtgever een oplossing voor zoekt. Het Coronavirus is bij uitstek een actueel probleem. En toen niet alle lopende en op de rol staande O&O-projecten geschikt bleken om in deze bijzondere tijd goed uit te voeren, zijn er door O&O-docenten verschillende vervangende projecten over het Coronavirus geschreven. Deze projecten zijn voor alle technasiumscholen beschikbaar via de projectenbibliotheek.

Lees verder

Technasiumonderwijs op afstand

21 april 2020

De scholen zijn al een aantal weken gesloten. Ook technasiumdocenten en -leerlingen zijn druk aan het ervaren wat wel en niet werkt bij onderwijs op afstand. Onderzoek & Ontwerpen (O&O) waarbij leerlingen in teams samenwerken aan opdrachten van echte opdrachtgevers is niet het eenvoudigste vak om op afstand door te laten gaan. Gelukkig zijn technasiumdocenten niet voor één gat te vangen. De beperkingen leiden tot verrassende, creatieve en innovatieve oplossingen. Binnen de landelijke technasiumcommunity delen we deze ideeën met elkaar, zodat iedereen er z’n voordeel mee kan doen.

Lees verder

Pagina's