Technasiumleerlingen

Stichting Technasium verwelkomt twee nieuwe scholen in voorbereidend jaar

13 november 2017

Het Bouwens van der Boijecollege uit Panningen en Het Stedelijk uit Zutphen zijn dit schooljaar gestart met het traject om een technasium te worden. Beide scholen ondertekenen daartoe een convenant om onderdeel te worden van een regionaal netwerk van technasia. Hiermee groeit het totaal aantal technasia van 92 naar 94.

Lees verder

Technasiumproject Tynaarlo

Technasiumleerlingen en basisschoolkinderen bedenken samen mooie route

7 november 2017

‘Wat kunnen basisschoolkinderen nu aan ideeën leveren?’, dachten de technasiumleerlingen van het Stadslyceum uit Groningen toen ze voor het eerst hoorden over een O&O-project in samenwerking met het primair onderwijs. Hun houding veranderde toen ze eenmaal met de kinderen hadden gesproken. Technator Huugh Bons: “Na die gesprekken waren ze juist extra gemotiveerd. Ze hadden zoiets van: hier doen we het voor!”

Lees verder

Hilmar Derksen

Hoe is het nu met... Hilmar Derksen? Oud-technasiumleerlingen blikken terug.

7 november 2017

Lees verder

Viruskenner

Interview met Eric van Gorp, opdrachtgever Technasium Top Award 2018

31 oktober 2017

Zika, ebola, malaria, HIV… Virussen zijn de laatste tijd veel in het nieuws en het onderwerp is actueler dan ooit. Maar wat is een virus eigenlijk precies en hoe kun je er één oplopen, of - nog belangrijker - voorkomen dat je er één oploopt? Dat weten veel mensen nou juist niet precies. Derdejaars technasiumleerlingen uit het hele land gaan begin 2018 tijdens de Technasium Top Award met dit onderwerp aan de slag. Opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp van Stichting Cirion en het Erasmus MC licht de opdracht toe en stelt zich voor.

Lees verder

Convenant Stichting Technasium Zuyd Hogeschool

Limburgse technasia en Zuyd Hogeschool werken samen aan betere aansluiting tussen voortgezet en hoger onderwijs

23 oktober 2017

Vier Limburgse technasia gaan samen met Zuyd Hogeschool werken aan een betere aansluiting op het bètatechnisch vervolgonderwijs in de regio. Maandag 23 oktober werd deze samenwerking officieel bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant met een looptijd van drie jaar. Hiermee stimuleren beide partijen de brede ontwikkeling van bètatalenten in Limburg. De deelnemende technasia zijn vooralsnog het Bernardinuscollege uit Heerlen, Sophianum uit Gulpen, Graaf Huyn College uit Geleen en Lyceum Schőndeln uit Roermond.

Lees verder

Convenant Stichting Technasium en DICTU/EZ

Ministerie van EZ/DICTU gaat technasiumleerlingen komende drie jaar voorzien van ICT-vraagstukken

9 oktober 2017

Dienst ICT Uitvoering (DICTU), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, wordt structureel opdrachtgever voor projecten waarmee technasiumleerlingen aan de slag gaan, voornamelijk op het gebied van het ontwerpen van ICT-toepassingen. Deze samenwerking is vandaag officieel gemaakt door het ondertekenen van een convenant met een looptijd van drie jaar. Hiermee zorgen Stichting Technasium en DICTU ervoor dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met vraagstukken uit de ICT-branche, waar in de toekomst de roep om hoogopgeleide bètatechnische professionals steeds groter zal worden.

Lees verder

Marc Mittelmeijer

Marc Mittelmeijer nieuwe bestuursvoorzitter Stichting Technasium

22 september 2017

Per 1 november 2017 wordt Marc Mittelmeijer benoemd als voorzitter van het bestuur van Stichting Technasium. Hij volgt Tini Hooymans op, die deze positie sinds 1 oktober 2015 heeft vervuld. 

Lees verder

Project N34

Technasiumleerlingen denken mee over verdubbeling N34

21 juli 2017

Zit normaal gesproken de Statenzaal van het provinciehuis in Assen vol met mannen en vrouwen in pak, op vrijdag 7 juli is dat wel anders. Bijna alle stoelen zijn gevuld met enigszins gespannen tweede- en derdeklassers van vijf Drentse technasia. Zij hebben zich gebogen over drie verschillende opdrachten van de provincie Drenthe, die allemaal te maken hebben met de verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden. De groepjes met de beste ideeën mogen hun plannen presenteren en strijden om de prijzen.

Lees verder

Convenant Technasium Universiteit Antwerpen

Stichting Technasium en Universiteit Antwerpen ondertekenen vernieuwd convenant

7 juli 2017

Vrijdag 7 juli hebben Stichting Technasium en de Universiteit Antwerpen een vernieuwd convenant ondertekend voor de periode 2017-2021. Met behulp van dit convenant willen beide partijen de samenwerking verbreden en concretiseren. Zo kunnen in de toekomst meer technasiumleerlingen kennis maken met het wetenschappelijk onderwijs en krijgen zij vanuit de universiteit begeleiding bij hun O&O-projecten en meesterproeven. Ook biedt het convenant ruimte voor andere activiteiten, zoals kennisuitwisseling tussen docenten.

Lees verder

Heijmans

Bonhoeffer College wint Battle of the Next Generation Heijmans

19 juni 2017

Vier meiden van het Bonhoeffer College in Enschede hebben vrijdag 16 juni de Battle of the Next Generation, georganiseerd door Heijmans, gewonnen. Zij werkten aan een opdracht om een natuurlijke, gezonde werkomgeving te ontwerpen waar zij zelf over ongeveer tien jaar willen werken. Het ontwerp moest uiteindelijk bijdragen aan de productiviteit, gezondheid en tevredenheid van medewerkers.

Lees verder

Pagina's