Calandlyceum, Da Vinci College en Mondial College winnen Technasium Top Award

28 mei 2020

Meer dan 2.000 derdejaars leerlingen van 40 technasiumscholen uit heel Nederland deden dit jaar mee aan de Technasium Top Award met Platform WOW als opdrachtgever. Tijdens de online Award Ceremony op 28 mei werden de leerlingenteams van het Calandlyceum, Da Vinci College en Mondial College gekroond tot winnaar.  Mondial College ging er bovendien met de Publieksprijs vandoor. De 130 deelnemers aan de Award Ceremony kozen uit de drie winnende teams de inzending van Romy, Steef, Suus en Wiebe als hun favoriet.

Lees verder

Online Award Ceremony Technasium Top Award op 28 mei

18 mei 2020

Voor de Technasium Top Award hebben ruim 2.000 technasiumleerlingen uit heel Nederland dit schooljaar onderzocht hoe we onze infrastructurele kunstwerken klimaatbestendig kunnen maken. Dit deden ze in opdracht van Platform WOW. Op donderdag 28 mei zal een vakkundige jury van opdrachtgevers de winnaars van de Technasium Top Award bepalen. 

Lees verder

Vacature stagiair M&C

15 mei 2020

Stichting Technasium heeft plek voor een pro-actieve en zelfstandige stagiair(e) Marketing & Communicatie.

Lees verder

Beter inzicht in instroom in het hoger onderwijs

21 april 2020

Sinds kort hebben we de beschikking over de instroomgegevens in het hoger onderwijs waarin ook technasiumleerlingen identificeerbaar zijn. Hiermee kan de instroom van technasiumleerlingen in het hoger onderwijs inzichtelijk gemaakt worden aan de hand van de daadwerkelijke inschrijvingen.

Lees verder

Leerlingen aan de slag met O&O-projecten over Coronavirus

21 april 2020

Het vertrekpunt van een O&O-project is altijd een actueel probleem waar een opdrachtgever een oplossing voor zoekt. Het Coronavirus is bij uitstek een actueel probleem. En toen niet alle lopende en op de rol staande O&O-projecten geschikt bleken om in deze bijzondere tijd goed uit te voeren, zijn er door O&O-docenten verschillende vervangende projecten over het Coronavirus geschreven. Deze projecten zijn voor alle technasiumscholen beschikbaar via de projectenbibliotheek.

Lees verder

Technasiumonderwijs op afstand

21 april 2020

De scholen zijn al een aantal weken gesloten. Ook technasiumdocenten en -leerlingen zijn druk aan het ervaren wat wel en niet werkt bij onderwijs op afstand. Onderzoek & Ontwerpen (O&O) waarbij leerlingen in teams samenwerken aan opdrachten van echte opdrachtgevers is niet het eenvoudigste vak om op afstand door te laten gaan. Gelukkig zijn technasiumdocenten niet voor één gat te vangen. De beperkingen leiden tot verrassende, creatieve en innovatieve oplossingen. Binnen de landelijke technasiumcommunity delen we deze ideeën met elkaar, zodat iedereen er z’n voordeel mee kan doen.

Lees verder

Leerlingen Het Goese Lyceum winnen landelijke ruimtevaartwedstrijd

20 april 2020

Een team van Het Goese Lyceum, bestaande uit technasiumleerlingen Merlijn, Tim en Arco hebben de landelijke ruimtevaarwedstrijd Intergalactic Environmentalists gewonnen. Hun ruimtevaartcapsule kon een buitentemperatuur van 1000 graden aan zonder dat het binnenin warmer werd dan 30 graden.

Lees verder

Technasiumleerlingen doen onderzoek naar voedselverspilling in opdracht van WUR en Regio Foodvalley

14 april 2020

300 vwo-onderbouwleerlingen van verschillende technasiumscholen in Midden-Nederland zijn gestart met een nieuw O&O-project dat geheel in het teken staat van het tegengaan van voedselverspilling in hun omgeving. Het project is een initiatief van Wageningen Universiteit & Research (WUR) en Regio Foodvalley. Het is uniek voor Nederland dat zoveel leerlingen tegelijk aan de slag gaan met dit actuele onderwerp. De initiatiefnemers hopen samen met de technasiumscholen die meewerken meer bewustzijn te creëren voor het onderwerp voedselverspilling bij middelbare scholieren. Ook is de verwachting dat de leerlingen creatieve en innovatieve ideeën bedenken om voedselverspilling tegen te gaan. De resultaten van de leerlingen worden beoordeeld door experts op inhoud. Stichting Samen Tegen Voedselverspilling (STV) ondersteunt het initiatief en verkent of dit regionale project landelijk zou kunnen worden uitgerold.

Lees verder

Romy, Linn en Maudy van het Jacob-Roelandslyceum winnen virtuele Meesterproeffinale

3 april 2020

De virtuele Meesterproeffinale van technasiumnetwerk Brabant-Oost is gewonnen door Romy, Linn en Maudy van het Jacob-Roelandslyceum. Zij kwamen met de door hun ontworpen sterilisatiebakken voor opdrachtgever Markhorst Elektro B.V. als winnaars uit de bus. Technasiumnetwerk Brabant-Oost organiseert samen met het hoger onderwijs uit de regio elk jaar een podium voor de eindexamenleerlingen van het Technasium. De beste leerlingenteams van de technasiumscholen presenteren daar hun Meesterproef aan een deskundige jury en een publiek. Vanwege de corona-uitbraak kon daar dit jaar geen sprake van zijn. Daarom is er een volledig online finale gehouden.

Lees verder

Vacature: Docent O&O Maris College in Den Haag (32 uur)

25 maart 2020

Het Maris College in Den Haag is op zoek naar docenten O&O voor in totaal 32 uur voor de locatie Belgisch Park. Voor het schooljaar 2020-2021 is het Maris College op zoek naar initiatiefrijke collega’s O&O die een actieve bijdrage leveren aan de voortgang en ontwikkeling van het Technasium. 

Lees verder

Pagina's