Technasiumleerlingen Pieter Zeeman en Het Goese Lyceum onderzoeken fijnstof

17 februari 2020

Derdejaars technasiumleeringen van Pieter Zeeman en Het Goese Lyceum hebben zich 8 weken lang verdiept in de fijnstofproblematiek. Dat deden ze voor een onderzoeksproject in opdracht van Provincie Zeeland en in samenwerking met experts van RIVM en Milieudienst Rijnmond. Het project is een initiatief van Globe Nederland samen met de technator en docenten van de beide technasiumscholen.

Lees verder

Technasiumleerlingen Bram en Karlijn winnen Countdown to Houston

17 februari 2020

Techniekpact Twente en United Space School organiseerden voor de Overijsselse technasiumleerlingen wederom de Nederlandse editie van Countdown to Houston. De leerlingen Bram en Karlijn gooiden de hoogste ogen tijdens de finale in de Gallery op het terrein van de Universiteit Twente op 14 februari. Zij mogen deze zomer een kijkje achter de schermen nemen bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Lees verder

Almende College en Mondial College winnaars Bouwend Nederland Innovatieprijs

15 februari 2020

De leerlingenteams van het Almende College (Silvolde) en het Mondial College (Nijmegen) zijn tot winnaar uitgeroepen van de Bouwend Nederland Innovatieprijs. Tijdens de finale bij Civilion het opleidingsinsitituut voor de civiele bouw in Den Bosch streden in totaal 12 teams om de prijzen.

Lees verder

JongerenEvent Water & Klimaat voor Drentse en Groningse technasiumleerlingen

13 februari 2020

Tijdens het JongerenEvent Water & Klimaat op 13 februari lieten 8 teams bestaande uit technasiumleerlingen zien welke oplossingen ze bedacht hebben om hun woonomgeving bestand te maken tegen klimaatverandering. Twee jury's - een bestaande uit vakexperts en een bestaande uit bestuurders onder leiding van Gronings gedeputeerde Nienke Homan - beoordeelden hun oplossingen.

Lees verder

Team van CSG Liudger wint Technasium Brandweer Award

13 februari 2020

Op de boerderij van boerin Agnes in Gasselternijveen streden 6 finaleteams om de Technasium Brandweer Award 2019-2020. De teams waren afkomstig van technasiumscholen in Drenthe, Friesland en Groningen en presenteerden in marktvorm hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden.

Lees verder

Rob Heijmans benoemd als bestuurslid bij Stichting Technasium

11 februari 2020

Per 1 maart is Rob Heijmans (63) benoemd als bestuurslid bij Stichting Technasium. Hij zal de functie van penningmeerster overnemen van Tjalling thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg.

Lees verder

10e netwerkbijeenkomst voor leerlingen en opdrachtgevers Brabant-Oost

7 februari 2020

Voor de 10e keer organiseerde technasiumnetwerk Brabant-Oost een netwerkbijeenkomst voor leerlingen en opdrachtgevers. Op 31 januari kwamen 280 leerlingen van de 6 technasiumscholen naar de Automotive Campus in Helmond om kennis te maken met 25 potentiële opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten of Meesterproef.

Lees verder

Onderzoek & Ontwerpen (O&O) erkend profielkeuzevak benadrukt OCW

28 januari 2020

Technasiumscholen bieden het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) aan in havo en vwo in de onderbouw en als examenvak in de bovenbouw. Onlangs ontstond enige onduidelijkheid over de status van het vak O&O. Als gevolg laten sommige vervolgopleidingen in het hoger onderwijs leerlingen die het vak O&O als profielkeuzevak hebben gevolgd niet zonder meer toe. Het ministerie van OCW benadrukt dat dit onterecht is. O&O is al sinds 2007 een erkend profielkeuzevak. De status van het vak O&O is gelijk aan die van de andere profielkeuzevakken in de N-profielen.

Lees verder

Leerlingen Maris College deelnemers aan Eurodelta Climate Challenge with the Next Generation

23 januari 2020

10 technasiumleerlingen uit 4vwo van het Maris College in Den Haag hebben deelgenomen aan de Eurodelta Climate Challenge with the Next Generation. Samen met studenten van de Haagse Hogeschool en de Universiteit Leiden hebben ze zich gebogen over het vraagstuk hoe de gemeente het verminderen van afval kan faciliteren met gebruikmaking van de deeleconomie.

Lees verder

Technasiumleerlingen en studenten werken aan duurzame ontwikkeling Lelystad Airport

20 december 2019

Technasiumleerlingen van Scholengemeenschap Lelystad en RSG Slingerbos|Levant en studenten van een Honours Programma van Windesheim Almere werken samen aan plannen voor de verduurzaming van Lelystad Airpoirt. Onlangs presenteerden ze hun tussentijdse resultaten aan elkaar en aan experts van provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Lelystad Airport en Lelystad Airport Businesspark.

Lees verder

Pagina's