Home » Toppers Technasium gehuldigd in aanwezigheid van Koningin Máxima

Toppers Technasium gehuldigd in aanwezigheid van Koningin Máxima

Gepubliceerd op 3 oktober 2019

Toppers Technasium gehuldigd in aanwezigheid van Koningin Máxima

Technasiumleerlingen die een bijzondere prestatie leverden afgelopen schooljaar zijn in aanwezigheid van Koningin Máxima gehuldigd met een ScienceMakers Award. Het gaat om de winnende technasiumleerlingen van de grote landelijke wedstrijden Technasium Top Award, Viruskenner en Bouwend Nederland Innovatieprijs. Op de ScienceMakers Awards, dat op 2 oktober plaatsvond in het Spoorwegmuseum in Utrecht, toonden alle ScienceMakers ook hun winnende project.

ScienceMakers Awards

Niemand minder dan Koningin Máxima was aanwezig bij de uitreiking van de ScienceMakers Awards aan de toppers van het Technasium en de andere ScienceMakers. Dit jaar werden voor de 5e keer zo’n 160 jongeren gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards voor hun prestatie in een wedstrijd op het gebied van wetenschap, (bèta)technologie en maken. Op het event in het Spoorwegmuseum in Utrecht toonden de ScienceMakers ook hun winnende project.

Koningin Máxima ging met veel van de ScienceMakers in gesprek over hun project. Zo sprak ze ook met de technasiumleerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede over hun duurzame warmteplan waarmee ze als beste VWO-team de Technasium Top Award wonnen.

Met de ScienceMakers Awards wil het Techniekpact – namens de Rijksoverheid – de jongeren waardering geven voor hun talenten, met als doel hen te inspireren om deze passie in hun toekomstige studie of beroep vast te houden. De ScienceMakers zijn ambassadeurs die staan voor inventiviteit, nieuwsgierigheid & ontdekken: zij zijn het die de Nederlandse kenniseconomie groot zullen houden.

Zie ook het nieuwsbericht op de website van het Koninklijk Huis en de videoreportage van Nu.nl.

Technasiumtoppers

De technasiumleerlingen die zich ScienceMaker mogen noemen, zijn allemaal winnaars van een grote landelijke wedstrijd vorig schooljaar. Het gaat om de wedstrijden Technasium Top Award, Viruskenner en Bouwend Nederland Innovatieprijs.

Technasium Top Award

De jaarlijkse wedstrijd voor 3havo en 3vwo van technasiumscholen, de Technasium Top Award, stond in het teken van de energietransitie. Van de meer dan 3.100 technasiumleerlingen die meededen met het project Van gas los van opdrachtgever Otib, gingen 3 teams er met de prijzen vandoor. Lieke, Meinke en Sarah van het Bonhoeffer College (Enschede) wonnen de prijs voor het beste vwo-team. Aliene, Esmeralda, Floor en Ryanne van CSG Liudger (Drachten) vormden het beste havo-team. Op de foto staan de leerlingen met hun ScienceMakers Award.

Viruskenner

Tweedeklassers van het Technasium deden afgelopen schooljaar massaal mee aan Viruskenner, een gezamenlijk project van Cirion Foundation en Stichting Technasium. Leerlingen deden onderzoek naar de meest efficiënte methode om kennis over infectieziekten bij jongeren over te brengen en ontwikkelden een innovatieve preventiemethode om nieuwe infecties te voorkomen. Mandy, Ari, Levi en Bas van het Ulenhof College wonnen met hun zelfontwikkelde anti-tekenwasmiddel de creativiteitsprijs. Maria, Deen, Daan en Bram van dezelfde school kregen voor hun Ebola Alert de prijs voor beste inhoud en onderzoek. Jesper, Milan, Mara en Jada van het Keizer Karel College wonnen met hun Ribacampagne de prijs voor meeste maatschappelijke impact.

Bouwend Nederland Innovatieprijs

De Bouwend Nederland Innovatieprijs, de wedstrijd voor 4havo en 4 vwo, werd afgelopen jaar gewonnen door Britt, Stef, Klaas en Noah van het Mondial College uit Nijmegen. Zij maakten het meest innovatieve ontwerp van een Tiny house.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.