Home » Technasiumleerlingen van Veluws College Walterbosch ronden Technasium af 

Technasiumleerlingen van Veluws College Walterbosch ronden Technasium af 

Gepubliceerd op 25 maart 2024

Technasiumleerlingen van Veluws College Walterbosch ronden Technasium af 

De eindexamenleerlingen van het Technasium hebben het hele schooljaar gewerkt aan hun Meesterproeven. Nu was het eindelijk zover: de meesterproefpresentaties voor hun opdrachtgevers en ouders. Hiermee ronden zij het schoolvak O&O af en verkrijgen zij het Technasiumcertificaat bij hun havo- of vwo-diploma. Ook op technasiumschool Veluws College Walterbosch in Apeldoorn hebben de examenleerlingen het Technasium met succes afgerond.

Veluws College Walterbosch

Op 14 maart vonden de Meesterproeven plaats van het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn. Detechnasiumleerlingen hebben hun Meesterproeven gepresenteerd bij New Tech Park op het voormalige Zwitsalterrein in Apeldoorn. De examenleerlingen zijn voor echte opdrachtgevers aan de slag gegaan met interessante vraagstukken.

Zo hebben de leerlingen onder andere voor Komkinderdagverblijf een verduurzamingsplan gemaakt, hebben ze voor CSI Fresh gewerkt aan een koelkrat en hebben ze voor Gelre Ziekenhuis een uitwerking ontworpen om op basis van beeld en geluid de prikangst bij dialyse te verminderen.

Weer een ander leerlingenteam heeft voor Foenix een verbeterd innamesysteem ontwikkeld, Witteveen Architecten heeft een plan mogen ontvangen om een winkelpand om te bouwen naar een studiecafé met appartementen en voor Sterrenwacht Bussloo hebben leerlingen een educatief bordspel ontwikkeld over het heelal.

Het educatieve bordspel voor Sterrenwacht Bussloo

Voor de Provincie Gelderland hebben de leerlingen gewerkt aan een aanpassing van het OV tussen Omnisport en het Centrum van Apeldoorn, zodat een hub kan helpen het centrum meer autoluw te maken. Voor opdrachtgever Studio Océan maakten technasiumleerlingen een luxe inrichting voor een vader- en zoon-woning. De Gemeente Apeldoorn ontvang van een groepje examenleerlingen een ontwerp om een steeg te vergroenen om meer verbinding tussen stadspark en winkelstraat te krijgen. 

De Meesterproeven van de technasiumleerlingen op het Veluws College Walterbosch tonen de ontwikkeling die de technasiumleerlingen hebben gemaakt gedurende hun middelbare schooltijd. Door samen te werken met echte opdrachtgevers hebben de leerlingen oplossingen ontwikkeld voor diverse vraagstukken, variërend van duurzaamheid tot educatie en stadsontwikkeling.

De Meesterproef

Op het Technasium volgen leerlingen het examenvak Onderzoek & Ontwerpen. Dit vak wordt afgerond met een examenopdracht: de Meesterproef.De leerlingen maken teams en zoeken samen naar een opdrachtgever, samen met de opdrachtgever formuleren ze het vraagstuk. Het uiteindelijke product dat de technasiumleerlingen opleveren is een onderzoeksrapport, een maquette, een digitaal of fysiek product. Tijdens de meesterproefpresentaties delen de leerlingen hun opbrengsten van het project met hun opdrachtgever, docent en familie.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.