Home » Technasiumleerlingen ontwerpen een nieuwe Technasiumwerkplaats

Technasiumleerlingen ontwerpen een nieuwe Technasiumwerkplaats

Gepubliceerd op 25 maart 2024

Technasiumleerlingen ontwerpen een nieuwe Technasiumwerkplaats

Indy Beekhof, Jochem Brand en Nanne Boerkamp, drie technasiumleerlingen van Thorbecke in Zwolle, hebben zich ingezet voor een interessante Meesterproef: het ontwerpen van een nieuwe Technasiumwerkplaats. 

De examenleerlingen kregen de opdracht om de technasiumwerkplaats te herontwerpen, een uitdaging die vanuit Thorbecke SG kwam. Hierbij werden ze begeleid door de docenten van hun school en door twee studenten van de opleiding Interieur Design en Styling.

Tijdens het onderzoek naar de nieuwe technasiumwerkplaats hebben de leerlingen gekeken naar de eisen, huidige situatie en factoren die de creatieve sfeer beïnvloeden. Ze hebben interviews afgenomen met O&O-docenten en leerlingen. Om inzicht te krijgen in andere klaslokalen, hebben de leerlingen twee andere scholen bezocht: het Porteum in Lelystad, ook een technasiumschool, en het Greijdanus in Zwolle, die net een nieuwe werkplaats hebben. 

Uit hun onderzoek bleek onder andere dat de werkplaatsen een betere uitstraling kunnen hebben, met meer flexibele werkplekken en een logischere inrichting.

Het nieuwe ontwerp werd gepresenteerd in twee varianten: met en zonder uitbouw. De leerlingen hebben het nieuwe ontwerp, dat ze in 3D uitwerkten met behulp van SketchUp, gepresenteerd op school, volgens de leerlingen is het ontwerp met de uitbouw ideaal. Jochem vertelt “Ik vond het interessant om te onderzoeken hoe je de wensen van leerlingen en  docenten kunt verwerken in het ontwerp.”

Indy, Jochem en Nanne hebben hun meesterproef afgerond met een 8 en zijn trots op het eindproduct. “We waren zeker trots op het eindresultaat van het project. Het is geweldig dat we iets hebben gedaan dat echt bruikbaar is en een daadwerkelijke verandering kan betekenen voor het Technasium lokaal.” Jochem wil hierna de opleiding Spatial Planning & Design gaan volgen, Nanne wil graag een opleiding gaan doen in de richting van ontwerpen en Indy vindt de opleiding Interior Design & Styling interessant.

Het SketchUp-model van het lokaal met uitbouw:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.