Home » ROER College Schöndeln gaat dronepiloten opleiden

ROER College Schöndeln gaat dronepiloten opleiden

Gepubliceerd op 25 januari 2021

ROER College Schöndeln gaat dronepiloten opleiden

Dronetechnologie is een van de technologische ontwikkelingen die in de toekomst zorgt voor beroepen die er nu nog niet zijn. Het onderwijs heeft hierin een belangrijke rol. Daarom kiest ROER College Schöndeln (Roermond) ervoor om dronetechnologie onderdeel te maken van het technasiumonderwijs. ROER College Schöndeln heeft de ambitie om als 1e school in Nederland Drone Soccerteams op te leiden.

Drone Soccer

Patrick Coumans, Voorzitter van The Drone Racing Federation introduceerde in 2019 deze drone sportdiscipline in Nederland. Vanaf dat moment is de organisatie op zoek naar verschillende manieren om deze sport onder de aandacht te brengen, waaronder het onderwijs. Met Drone Soccer komen een aantal zaken bij elkaar die jongeren trekt: technologie, teamplay en gaming. Drone Soccer is een voetbalspel met drones, maar om dit als team te spelen dien je zelf wel een drone in elkaar te zetten, de besturing onder de knie te krijgen en moet je kunnen samenwerken. Dit zijn ook allemaal competenties die een toekomstige dronepiloot nodig heeft.

Dronetechnologie in het technasiumonderwijs

Mark van de Mortel, directeur ROER College Schöndeln: “Drone Soccer is een unieke en uitdagende manier om leerlingen die het vak Onderzoek & Ontwerpen volgen, te laten ervaren wat er komt kijken bij de inzet van dronetechnologie. Naast de behoefte van de leerlingen om te werken aan de laatste technologische ontwikkelingen heeft het bedrijfsleven, dat als opdrachtgever gekoppeld is aan O&O hier ook behoefte aan. Door elk jaar Drone Soccerteams op te leiden, zorgen we naast een jaarlijkse Drone Soccercompetitie ook voor doorontwikkeling van kennis en ervaring op het gebied van dronetechnologie bij de leerlingen en partners.”

Drone Soccer vormt de komende jaren een vast onderdeel binnen het curriculum van O&O op het ROER College Schöndeln, waarin leerlingen worden meegenomen in hoe ze een drone kunnen maken, modificeren en besturen. Dit gaat gepaard met de nodige onderzoeken en praktische opdrachten, die de leerlingen voor de opdrachtgevers gaan uitvoeren.

Patrick Raemaekers, coördinator Technasium en docent Onderzoek & Ontwerpen op ROER College Schöndeln: “Samen met collega’s verdiepen wij ons in deze technologie en zorgen we voor een mooie basis aan projectonderwijs voor onze leerlingen. Wij geloven dat we met deze stap de rollen omdraaien en dat het onderwijs een keer voorop loopt ten opzichte van de arbeidsmarkt.”

Klaas vs Kaj

Dat het een interessante ontwikkeling is, blijkt ook uit de interesse van het programma Klaas kan alles van NPO ZAPP. Tijdens de herfstvakantie hebben de opnames voor een item van Klaas kan alles in de aula van ROER College Schöndeln plaatsgevonden. Hierin gaat presentator Klaas van Kruistum een duel aangaat met zanger Kaj van der Voort.

Het duel Klaas vs Kaj is op 16 januari 2021 om 19.25 uur uitgezonden. Bekijk de aflevering Klaas kan alles van NPO Zapp.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.