Stedelijk Dalton College, Alkmaar

Wat je ook doet, je hebt bijna elk moment van de dag met techniek te maken. Techniek is overal om ons heen. Ben jij fantasierijk, ondernemend, goed met je handen, een echte onderzoeker, kan je goed organiseren, heb je een brede interesse voor techniek of zou je meer willen leren over techniek? Dan is ons Technasium, Dalton Tech genaamd,  misschien wel iets voor jou. Dalton Tech is er voor de onderzoekende leerling die creatief wilt leren denken om oplossingen te vinden en nieuwe producten te ontwerpen.

Het Stedelijk Daltoncollege Alkmaar is sinds 2016 officieel een technasiumschool. Op een Technasium heb je naast de gewone lessen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Een gevarieerd vak waarin je bèta technische problemen oplost. Er wordt gewerkt aan opdrachten vanuit de praktijk, in samenwerking met bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

Ondertussen heeft het Daltoncollege samengewerkt met opdrachtgevers zoals Artis, Gemeente Hollands Kroon, Tata Steel, Het Slimste Huis en Sencha Lunchstore. In 2019 zijn leerlingen aan de slag gegaan met het vernieuwen en ontwerpen van een pauzeruimte voor de onderbouwleerlingen in onze school. Waar jij straks je broodje eet is dus mede bedacht en -vormgegeven door onze technasiumleerlingen!