Finale Meesterproef Brabant Oost

Meesterproeffinale Netwerk Brabant-Oost bij Innovation Space TU/e

Welk team heeft de beste Meesterproef afgelegd? En welke leerlingen presenteerde hun project het beste? Daar draaide het donderdag 19 april om bij de jaarlijkse Technasium Meesterproeffinale voor het netwerk Brabant Oost. Elk van de zes deelnemende scholen vaardigde een groep havo 5 of vwo 6-leerlingen af om voor de jury een presentatie te geven en vragen te beantwoorden. Leerlingen van het Varendonck college wonnen de eerste prijs met de Meesterproef: Fabricage, transport en installatie van bermborden.

Meesterproef
Binnen het Technasium volgen leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen, kortweg O&O. Daarin werken ze in teamverband voor een opdrachtgever uit de praktijk. Ze doen onderzoek of lossen met hun ontwerp uitdagende vraagstukken op. In het eindexamenjaar wordt dit vak afgesloten met de meesterproef. Leerlingen werken driekwart schooljaar lang aan een groot project, waarin ze kunnen  laten zien wat ze waard zijn en waarin de brug wordt geslagen naar het Hoger Onderwijs.

Bijzondere locatie - Innovation Space
Innovation Space opende haar deuren voor een fantastische finale en strijd tussen de beste groepen uit de regio.  De TU/e zorgde voor presentaties van studententeams van team CASA en team SOLID. Deze bijzondere locatie en de presentaties lieten leerlingen meteen de mogelijkheden voor hun eigen toekomst zien.

De winnaars
De jury bestond uit docenten, technatoren, schoolleiders en externe partners. De in totaal 16- koppige jury besloot dat Boris, Boy en Teun van het Varendonck College met de Meesterproef ‘Fabricage, transport en installatie van bermborden’ de eerste plek verdienden. De tweede plek ging naar Nikki en Manon van het Jacobs-Roelandslyceum met de titel: ‘Probefix Dynamic’.

Netwerk Brabant-Oost
De meesterproeffinale wordt georganiseerd door de zes technasia die samenwerken in het netwerk Brabant-Oost. Het zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.- Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck-college (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven). 

Foto's: Rob Fristen (Omroep SIRIS). Bekijk nog meer foto's.