Limburgse technasia en Universiteit Maastricht werken aan betere aansluiting

De 9 Limburgse technasia en Universiteit Maastricht (UM) gaan structureel samenwerken om in Limburg de aansluiting op het bètatechnisch vervolgonderwijs te verbeteren en de ontwikkeling van bètatalent te bevorderen. Stichting Technasium en de Universiteit Maastricht hebben hiertoe een convenant afgesloten voor de periode 2018-2022.

De deelnemende technasia zijn het Bernardinuscollege (Heerlen), het Sophianum (Gulpen), het Graaf Huyn College (Geleen), het Lyceum Schöndeln (Roermond), Het College (Weert), de Philips van Horne scholengemeenschap (Weert), het Raayland College (Venray), het College Den Hulster (Venlo) en het Bouwens van der Boijecollege (Panningen).

Maandag 1 oktober ondertekenden Prof. dr. Martin Paul, voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Maastricht, en Ria Sluiter, directeur Stichting Technasium, het convenant in aanwezigheid van de schoolleiders van de Limburgse technasia. Diezelfde middag hebben O&O-docenten en UM-docenten al kennisgemaakt tijdens een studiemiddag.

Bètatechnisch talent en wetenschappelijke experts samengebracht

De UM heeft een groeiend aanbod aan bètatechnische opleidingen. Dankzij het convenant kunnen technasiumleerlingen gebruikmaken van de aanwezige expertise bij de UM en komen zij in contact met de mogelijkheden voor bèta-opleidingen aan de UM. UM-docenten zullen technasiumleerlingen expertbegeleiding bieden bij de Meesterproef, hun eindexamenproject voor O&O. 

De Faculty of Science and Engineering en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de UM zijn betrokken bij de samenwerking. Met dit samenwerkingsverband hopen de partners bij te dragen aan het opleiden en behouden van hooggekwalificeerd bètatechnisch talent in Limburg.