OTIB Technasium Award

Leerlingen Dalton Lyceum Barendrecht winnen OTIB Technasium Award

Leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht hebben de OTIB Technasium Award in de wacht gesleept met hun idee voor de Buddy2go. De afgelopen weken hebben zij gewerkt aan het ontwikkelen van een innovatieve technische toepassing voor een studentenhuis zodat een jongere in een rolstoel op kamers kan. In totaal deden 840 leerlingen van 13 scholen mee.

Stichting Technasium en OTIB (het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) organiseerden dit schooljaar voor de tweede keer de OTIB Technasium Award. Onderbouwleerlingen uit de regio's Midden-Nederland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland deden mee. Er kwamen uiteenlopende creatieve ideeen voorbij: van een zelfdrogende douche die ook nog eens duurzaam is tot een robotarm om voorwerpen te pakken die ver weg liggen en een roterend oppervlakte in de vloer.

De scholen zijn gestart met een kick-off in de modelwoningen in Woerden, waar woningen staan die uitgerust zijn met allerlei technische aanpassingen voor mensen met verschillende beperkingen. Gedurende het project zijn ze begeleid door een regionaal installatiebedrijf. Vervolgens is in meerdere regiofinales door een jury bepaald welke teams doorgingen naar de grote finale op 11 mei.

Volgend jaar gaat de samenwerking met OTIB door. Scholen in de regio's Zuid-Holland, Utrecht, Midden-Nederland, Noord Holland en Flevoland die interesse hebben om volgend jaar mee te doen kunnen zich melden bij Martin van Os (info@martinvanos.nl).