TTA

Kick-off Technasium Top Award 2018: Viruskenner

De Technasium Top Award 2018 is begonnen! Met een speciale docentenmiddag die werd georganiseerd door opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp, is maandag 9 januari het startschot gegeven voor het project.

Eric van Gorp nodigde O&O-docenten uit het hele land uit op zijn werkplek, het Erasmus Medical Center in Rotterdam. Hier kregen de aanwezige docenten uitleg over het beroep dat dit jaar centraal staat tijdens de TTA, namelijk infectioloog/viroloog. Virologen houden zich, net als Eric van Gorp, dagelijks bezig met het bestuderen van virussen, om grote uitbraken te voorkomen. Virussen kunnen een grote bedreiging voor de gezondheid zijn en kennis hierover kan bijdragen aan het verminderen van de kans op gezondheidsrisico’s.

De opdracht waar de derdejaars technasiumleerlingen mee aan de slag gaan, werd uitgebreid toegelicht. Ze gaan bezig met het maken van een risicoanalyse op basis van kennis over virussen en uitbraken in het verleden. Ook maken ze een advies op het te volgen preventieprotocol. De docenten kregen tips voor het coachen van de leerlingen bij deze opdracht.

Verder kregen de docenten als eersten de kick-off video te zien die de opdrachtgever heeft gemaakt. Alle deelnemende scholen kunnen deze video gebruiken bij de kick-off van het project op de eigen school. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het Erasmus MC, waarbij Eric van Gorp de docenten onder meer de laboratoria liet zien waar het onderzoek naar de virussen plaatsvindt. Helaas mochten de docenten de laboratoria niet van binnen bekijken, om een virusuitbraak te voorkomen!