seminar technasium

Italiaans seminar over technasiumonderwijs

Ook in het buitenland groeit de aandacht voor het technasiumonderwijs. Op 27 en 28 oktober organiseert de Italiaanse school ITT Buonarotti - Pozzo een seminar over het technasium.

De school zocht al een tijdje naar een manier om het onderwijs aan te pakken en het bedrijfsleven meer te betrekken bij het onderwijs. Zo stuitten ze op de technasiumformule. Al twee keer is er een internationaal project uitgevoerd in samenwerking met het Northgo College in Noordwijk, waarbij de leerlingen een technasiumproject in het klein uitvoeren en de docenten workshops volgen. Hierover kun je meer lezen in een eerdere editie van het Technasium Magazine. De Italiaanse school ziet grote kansen om het technasiumconcept in de toekomst daadwerkelijk in te voeren. 

Tijdens het seminar zal er aandacht zijn voor het schrijven van een goed project, de methodologie erachter en wie erbij is betrokken. Hoe wordt een project beoordeeld en door wie? Ook de leerlijn van onderbouw naar bovenbouw komt aan bod. Bij dit seminar zullen ook docenten en leerlingen van het Northgo College aanwezig zijn. Netwerkcoach Wilco Zwennis zal vanuit Stichting Technasium een bijdrage leveren.