Home » Gloednieuwe campus Porteum huisvest grootste technasiumwerkplaats

Gloednieuwe campus Porteum huisvest grootste technasiumwerkplaats

Gepubliceerd op 5 november 2021

Gloednieuwe campus Porteum huisvest grootste technasiumwerkplaats

In Lelystad is een gloednieuwe campus ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Deze campus vormt de thuisbasis van de nieuwe school Porteum. Het Technasium kan op de campus beschikken over een makerspace van liefst 1100 vierkante meter. Het is daarmee de grootste technasiumwerkplaats van Nederland. Deze 1100 m2 biedt leerlingen letterlijk en figuurlijk alle ruimte om te werken aan de contextrijke opdrachten die bedrijven en organisaties bieden.

In de werkplaats gaan techniek en technologie hand in hand. Zo is er ruimte om te bouwen aan boten, maar ook om door middel van virtual reality te werken aan ontwerpen en oplossingen.

Technasiumwerkplaats en Onderzoek & Ontwerpen

Onderzoek & Ontwerpen zo heet het vak dat je volgt op het Technasium. Tijdens de lessen O&O los je vraagstukken op met behulp van techniek en technologie, voor een échte opdrachtgever! De lessen zien er anders uit dan bij andere vakken op de middelbare school. O&O volg je niet in een gewoon leslokaal, maar in de technasiumwerkplaats. Het is een designruimte, een lab en een atelier ineen. Met daarin alles wat je nodig hebt om samen te werken aan de projecten. De werkplaats stimuleert het onderzoekend en ontwerpend leren van het Technasium.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.