Aeresprijs

Emelwerda College Emmeloord wint eerste editie Aeres Meesterproefwedstrijd

Maandag 9 april was de eerste editie van de Aeres Meesterproefwedstrijd in Almere. Deze wedstrijd is voor leerlingen uit Havo 5 die een meesterproef afleggen binnen het vakgebied biologie, voeding en gezondheid.  Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus.

Onderzoek naar verbetering luchtkwaliteit
Drie van de tien inzendingen waren geselecteerd en uitgenodigd. Twee teams van SG Lelystad en het team van het Emelwerda Collega presenteerden voor een jury bestaande uit experts van Aeres nogmaals hun Meesterproef. Het team van het Emelwerda College ging er met de hoofdprijs vandoor. Ze deden onderzoek naar de verbetering van de luchtkwaliteit op hun school. Ze kregen deze opdracht van hun rector. De leerlingen hebben vijf jaar met veel plezier op school gezeten en wilden graag iets terug doen voor de school.

Gedegen onderzoek
De jury prees hun gedegen onderzoek en hun complete pakket aan adviezen uitgesplitst in korte, midden en langere termijn oplossingen. Daarnaast maakte het team, naast de opdrachtgever, optimaal gebruik gemaakt van hun experts: de architect van de nieuwbouw van de school, twee docenten van Windesheim en een vakdocent van hun eigen school.