Behaalde_Minor_han

Eerste twee studenten behalen minor Omgevingsgericht Onderwijs

Op 4 juni rondden Hester Pannenkoek en Myrthe Friso als eerste twee studenten de minor omgevingsgericht onderwijs succesvol af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens deze half jaar durende minor lopen studenten stage op een Technasium of Betachallenge school. 

Coachende docent
Hester en Myrthe, beide studenten aan de lerarenopleiding wiskunde bij Windesheim stortten zich sinds januari in het O&O onderwijs op het Technasium en T&T onderwijs bij betachallenge. Hester liep stage in Barneveld bij het Johannes Fontanus College, Myrthe bij het Emelwerda College in Emmeloord. Ze begeleidden leerlingen bij de projecten, bezochten bedrijven, kregen scholing over beoordelen, coachen en Human Dynamics en schreven projecten. Kortom, ze hebben ervaren wat het is om een coachende docent te zijn bij het Technasium.

Volgende stap - certificaat O&O
Met een presentatie blikten Hester en Myrthe terug op hun stage, ervaringen en hun persoonlijke ontwikkeling. Beiden zijn enthousiast en gaan door. Eerst nog de bevoegdheid wiskunde halen en dan komen ze ook in aanmerking voor een certificaat O&O.

De minor gaat door!
En... de minor gaat door. In februari 2019 start een nieuw cohort. Studenten met interesse voor deze minor kunnen contact opnemen met Jacques de Goede: jacques.degoede@han.nl of kijk op de website van de HAN.