Home » Docenten trappen de Bouwend Nederland Innovatieprijs online af

Docenten trappen de Bouwend Nederland Innovatieprijs online af

Gepubliceerd op 15 september 2020

Docenten trappen de Bouwend Nederland Innovatieprijs online af

Voor de 5e keer op rij doen technasiumleerlingen uit 4 havo en 4 vwo mee aan het project voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs. De kick-off voor de O&O-docenten van de 39 deelnemende technasiumscholen vond geheel online plaats door middel van MS Teams.

Bouwend Nederland Innovatieprijs

Bouwend Nederland is de brancheorganisatie van 4.300 bouw- en infrabedrijven en zij zijn de opdrachtgever voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs die dit jaar geheel in het teken staat van verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

De havo 4 en vwo 4 leerlingen van de 39 deelnemende technasiumscholen stappen in de schoenen van een ‘ontwerpmanager renovatie wonen’ bij een bouwbedrijf. Zij zijn als het ware de projectleider van het voortraject voor renovaties van bestaande woningbouwprojecten. De leerlingenteams wordt gevraagd om een wijk uit te kiezen en onderzoek te doen naar verduurzamingsmaatregelen en de wensen van de bewoners. Daarnaast wordt de leerlingen gevraagd om een ontwerp te maken dat voldoet aan alle opgehaalde eisen.

De 10 allerbeste groepjes (5 havo en 5 vwo) mogen deelnemen aan de finaledag op 11 februari 2021. De finaledag zal plaatsvinden in een zeer inspirerende locatie in het midden van het land. Bekijk hier links een impressie van de vorige finaledag.

De kick-off

Afgelopen donderdag (10 september) vond de kick-off geheel online plaats door middel van MS Teams. De kick-off begon met een webinar van Marjet Rutten over het milieu en verduurzaming. Aan het einde van de webinar hebben de docenten de kans gekregen om vragen te stellen, die gevolgd werd door een korte pauze. 

Na de pauze werd het project en de wedstrijd toegelicht en hoe dit beoordeeld moet worden. Later werd ook de koppeling van de bedrijven en experts bekend gemaakt per school, en ook hier kregen de docenten de kans om hun vragen te stellen.
Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.