Docenten trappen Bouwend Nederland Innovatieprijs af bij BAM homestudio’s

Voor het 3e jaar doen technasiumleerlingen uit 4havo en 4vwo mee aan het project voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs. Het project is gestart met een kick-off voor de O&O-docenten van de 22 technasia die meedoen. Op uitnodiging van opdrachtgever Bouwend Nederland waren ze te gast bij BAM homestudio’s in Utrecht.

Bouwend Nederland Innovatieprijs

Bouwend Nederland is de brancheorganisatie van 4.300 bouw- en infrabedrijven en zij zijn de opdrachtgever voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs die dit jaar geheel in het teken staat van Tiny Housing.

De leerlingen uit 4havo en 4vwo kruipen in de huid van een multidisciplinair projectteam dat samen een innovatief ontwerp gaat maken van een Tiny House, een technisch onderdeel daarvan of van een complete Tiny Woonwijk. Er zijn maar weinig bouwlocaties en de vraag naar woningen is groot. De Tiny House Movement is daardoor in opkomst, maar hoe zorg je dat een woning off-grid goed bewoonbaar is? Dat is de uitdaging waar de schoolteams voor staan.

De 10 schoolteams met de meest innovatieve, duurzame en haalbare ontwerpen, presenteren hun resultaten op de landelijke finaledag op 14 februari 2019 op de Bouwcampus van de TU Delft. Daar kiest een deskundige jury een overall winnaar die er met de Bouwend Nederland Innovatieprijs vandoor gaat.

Kick-off voor docenten

De Bouwend Nederland Innovatieprijs is afgetrapt bij BAM homestudio’s. Een locatie waar toekomstige bewoners worden geïnspireerd en gefaciliteerd om hun woning persoonlijk in te richten. Modellen, voorbeelden en 3D-projecties helpen de bewoners bij het maken van al die keuzes te komen kijken bij het aanschaffen, bouwen en inrichten van een nieuwbouwwoning. Een inspirerende plek waar de O&O-docenten die de schoolteams begeleiden bij het project alvast kennis hebben gemaakt met allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen.

Als onderdeel van de kick-off speelden de docenten de bouwgame van Bouwend Nederland waarbij ze via een echte challenge in de rol van een bouwbedrijf kropen. Na de kick-off kunnen de docenten goed geinformeerd in hun klassen aan de slag met het project.