Heijmans

Bonhoeffer College wint Battle of the Next Generation Heijmans

Vier meiden van het Bonhoeffer College in Enschede hebben vrijdag 16 juni de Battle of the Next Generation, georganiseerd door Heijmans, gewonnen. Zij werkten aan een opdracht om een natuurlijke, gezonde werkomgeving te ontwerpen waar zij zelf over ongeveer tien jaar willen werken. Het ontwerp moest uiteindelijk bijdragen aan de productiviteit, gezondheid en tevredenheid van medewerkers.

Acht technasia stonden in de finale van de Battle of the Next Generation, die plaatsvond in het Nationaal Militair Museum in Soest. Alle groepjes pitchten hun idee aan de jury die bestond uit directieleden van het bouwbedrijf. In totaal werkten ruim vijfhonderd scholieren van dertien technasia aan de opdracht. In groepjes hebben zij bestaande kantoorpanden onderzocht met betrekking tot inrichting, gezondheid en productiviteit. Ook hebben zij gekeken naar de mogelijke voordelen die een natuurlijke werkomgeving biedt.

Dit is het tweede jaar dat Heijmans het Next Generation-project organiseert. Hiermee investeert het bedrijf niet alleen in haar toekomst als kennisorganisatie, waarvoor bètastudenten onmisbaar zijn, maar geeft zij technasiumscholieren ook de kans om te leren in de praktijk.